ČSSD vyvolává svými sliby averzi vůči seniorům, míní Šiklová

24.04.2010 19:23

Socioložka Jiřina Šiklová, která kandiduje za Stranu zelených do sněmovny, obvinila socialisty, že svými sliby podporují averzi vůči seniorům ve společnosti. Obhajovala tak klip Přemluv Bábu.

ČSSD vyvolává svými sliby averzi vůči seniorům, míní Šiklová

Velké emoce vzbuzuje politicky nekorektní klip, který se snaží přesvědčit mladé, aby starší členy rodiny odradili od volby ČSSD a KSČM.

"Jsem v podstatě apolitickej člověk, ale už ta situace dospěla tak daleko, že jsem si řekl, že už nemůžu mlčet," prohlásil v České televizi Petr Zelenka. Režisér snímků jako Rok ďábla nebo Knoflíkáři. A nyní autor klipu "Přemluv Bábu".

Socioložka Jiřina Šiklová, která je zároveň i kandidátkou Strany zelených do sněmovny, míní, že klip je reakcí na averzi, kterou vyvolává ČSSD svými sliby ke starší generaci. "Vy staří lidé jste chudí, vemte si 13.plat. Vemte si peníze, když tu nejsou," upozornila Šiklová.

Podle Šiklové si "někdo" myslí, že si starší voliče koupí pár korunami. "Reakce těch mladých je - na hrubý pytel, hrubá záplata," obhajovala Zelenkův počin Šiklová.

Pech: Pochybuji o duševním zdraví autorů

Klip naopak odsoudil, podobně jako většina politiků KSČM a ČSSD, šéf pražských mladých sociálních demokratů Jan Pech. "Pochybuji o duševním zdraví autorů," prohlásil v České televizi Pech s tím, že klip je velmi nevkusný. Dodal, že 13. důchody mají být vyplaceny z dividend ČEZ a nejde tedy o žádné plýtvání.

Zelenka zdůraznil, že se společně s herci Jiřím Mádlem a Marthou Issovou sami rozhodli k natočení čtyřminutového klipu, který ovládl během dvou dnů český internet a sociální sítě. Tím, že se jedná o viral video, tak k němu patří i vulgarita a kontroverznost, vysvětlil Zelenka na ČT.

"Politický postoj můj a herců, kteří jsou spoluautory, to vyjadřuje přesně," zdůraznil režisér a scénárista. "Je to politicky nekorektní. Můžeme si to dovolit, nejsme v žoldu ODS," je přesvědčen Zelenka.

Podle Zelenky je hlavním poselstvím klipu, aby se mladí lidé více zajímali o politiku. Kritikům se nejvíce nelíbí slova, že si levice vytře zadek s těmi, kteří nebudou volit pravou rukou. "Oni zběsile kopou. Ať kopou," vzkazuje kritikům Zelenka a dodal, že se v klipu obrací především na vnuky komunistů s tím, aby přesvědčili svou "bábu", ať komunisty nevolí.

Více:
Zadek si utírám papírem, vzkazuje internet

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…