Čeká nás v lepším případě posledních pět let pohody! Významný spisovatel pronesl hrozivá slova o naší budoucnosti

08.06.2015 18:45

Na Svobodném foru si pro rozhovor pozvali Benjamina Kurase, spisovatele, který v roce 68 emigroval do Británie. Ptali se jej, jak se mu u nás líbí, co děláme špatně, na budoucnost českého národa a celé Evropské unie. Přirovnal Českou republiku k Titaniku: „Okolo se už všecko potápí a tady se ještě tancuje.“

Čeká nás v lepším případě posledních pět let pohody! Významný spisovatel pronesl hrozivá slova o naší budoucnosti
Foto: Redakce
Popisek: Benjamin Kuras

Naše budoucnost je podle Kurase už jasná. Nesmyslné dluhy a islamizace, kterou nikdo nemá v plánu brzdit. „Většina evropských zemí odzbrojuje, zatímco džihád síli a má už v Evropě početnou armádu,“ popisuje nelogičnost jednání evropských politiků Kuras, který dnes žije napůl v Praze a napůl v Londýně. Vidí to na takových deset, pokud nedojde k nějakému funkčnímu modelu spolupráce s Ruskem, tak pět let pohody.

Islámský fanatismus je v jeho očích výrazně horší než Rusko a jediné, jak se před tím ubránit, je radikálně otočit. Uvědomit si, že už ve válce jsme a že ji prohráváme, jelikož „máme už dvě generace lemplů neschopných bránit sebe“. Všechno už jsme dávno měli mít vymyšlené a propočítané, ale nikoho to vlastně nezajímá. „Nakonec to vyhrají vzdělané a statečné západní ženy, které se nenechají pokořit a uvěznit,“ prorokuje přece jen nějaké kladné vyhlídky Kuras.

Zároveň ale podle něj jde i o určitou formu seberegulace. „(Planeta Země) je přelidněná jako nikdy dřív a dusí se pod hromadami odpadků,“ vysvětluje Kuras.

Na druhou stranu pozitivně hodnotí svobodu domácího tisku. „Smí se víc pouštět huba na špacír, a to i na témata, která se v mnoha tradičně svobodných zemích tabuizovala,“ na jednu stranu chválí Kuras, na druhou však hned kritizuje, že i skandální kauzy u nás hned vyšumí a „investigativní žurnalistika nakonec posloužila jen jako dobré počtení“.

Oligarchizaci společnosti vidí jako jen jeden z mnoha problémů. Nepovažuje ji však za zákonitě špatnou, záleží na tom, co za oligarchy drží otěže moci. Jako příklady funkčních systémů uvádí antické Řecko či současnou Velkou Británii. Druhým velkým průšvihem je podle Kurasových slov takzvaná „proletarizace neboli postupné získávání moci neproduktivních nad produktivními formou přerozdělování bohatství od vydělávajících k nevydělávajícím prostřednictvím daní a byrokratické buzerace“. Všechno je to zabalené do populismu sociální demokracie a degeneruje tak demokracie v celé Evropské unii.

Jedním z projevů té proletarizace jsou pak zákony jako elektronická evidence tržeb, které „vznikají proto, že drobní (a hrdí) soukromnící jsou pevnou páteří demokracie, čili trnem v zadku oligarchizátorům i proletarizátorům“. Je to podle něj jeden ze znaků návratu k totalitě. Udělat z malých živnostníků nezaměstnané. Celý nápad odsuzuje a podivuje se nad tím, že i přesto, že jsou negativní následky tohoto zákona známé z Chorvatska, tak na něm naše vláda stále lpí. „Česko je pohádková země typu Hrnečku, vař! a Oslíčku, otřes se! - Bylo už stokrát rozkradeno a pořád je tu co krást,“ komentuje Kuras.

A co sem Kurase táhne i přes jeho nespokojenost s celým systémem? „Jsou tady fantastické ženy a dnes už nejkrásnější a nejčistší záchody na světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…