Češi by v referendu odmítli smlouvu EU i eurozónu

22.01.2012 14:09

Češi chtějí říci jasné "ne" dohodě EU v referendu a odmítají i vstup ČR do eurozóny. Nadpoloviční většina populace sdílí názor, že by o osudu smlouvy EU o fiskální odpovědnosti měli občané ČR rozhodnout ve všelidovém referendu.

Češi by v referendu odmítli smlouvu EU i eurozónu
Foto: Redakce
Popisek: Anti EU

Naprostá většina dotázaných nadále odmítá i vstup České republiky do eurozóny. V případě aktuálního konání referenda by se tak proti vstupu do eurozóny vyjádřily téměř čtyři pětiny Čechů. Vyplývá to z průzkumu společnosti SANEP.

Celý průzkum ZDE

Odmítavý postoj roste spolu s krizí

S vyhlášením referenda o dohodě EU souhlasí i občanští demokraté a představitelé Věcí veřejných. Naopak podle názoru představitelů TOP 09 a nejsilnější opoziční strany ČSSD by ratifikace smlouvy měla proběhnout parlamentní cestou. Z dotázaných občanů žádají referendum 51,4 procenta.

Z šetření společnosti SANEP lze vyvodit, že odmítavý postoj k dohodě EU a zejména pak ke vstupu ČR do eurozóny se postupně zvyšuje společně s negativními zprávami o dluhové krizi států eurozóny. Lidé také většinou odmítají pomoc zadluženým zemím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …