Čtenář poslal Kortemu dotaz na imigranty. Ten jej místo odpovědi předává policii

26.10.2015 20:01

Poslanec Daniel Korte odpovídal na ostrý dotaz čtenáře serveru ParlamentníListy.cz. Ten chtěl od politika slyšet, zda si neuvědomuje nebezpečí, které s sebou nese uprchlická krize, nebo ho jen přehlíží a dělá, že je hluchý a slepý. Člen dolní komory Parlamentu se k dotazu postavil čelem. Pošle ho prý na policii, která posoudí, zda jím čtenář nespáchal některý z trestných činů, které mu vyjmenoval.

Čtenář poslal Kortemu dotaz na imigranty. Ten jej místo odpovědi předává policii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

Čtenář se podivoval nad tím, jak se Korte chová. Jako by prý neviděl, co hrozí s příchodem uprchlíků do srdce Evropy. V Polsku už si to začínají uvědomovat a tamní odpůrci migrantů již podle čtenáře varují, že si to „se sluníčkáři“ vyřídí. Nehrozí nám v České republice něco podobného, pokud naši politici neprocitnou a nepřestanou šířit „kecy“?

Další odpovědi poslance Korteho najdete zde

Poslanec Korte si v reakci na dotaz nebral servítky. Rozhodně si jej prý nehodlá nechávat pro sebe. „Předávám Váš dotaz Policii ČR – jedná se o trestné činy hanobení rasy, národa, etnické nebo jiné skupiny osob (§ 355 TZ), podněcování k nenávisti vůči skupině osob (§ 355) a nebezpečné vyhrožování (§ 353),“ odpověděl zákonodárce.

Další čtenářka se pozastavila nad tím, že TOP 09 sice řeční o podpoře rodin s dětmi, ale prakticky je stav po působení jejího ministra Jaromíra Drábka na resortu práce a sociálních věcí takový, že s manželem nedostali porodné, protože prý mají „vysoký příjem“, který přitom činí 32 tisíc korun.

Poslanec odpověděl, že si nemyslí, že jsou na tom čeští rodiče špatně. „Jako pracující uplatňujete slevu na dani pro poplatníka, vyživovanou manželku a všechny děti. Rovněž dávky rodičovských příspěvků jsou poměrně vysoké a dost dlouhé - 2 - 4 roky, což v jiných "sociálních" státech (např. Rakousko, Německo) nemá obdoby,“ zamítl stížnost.

Tatáž čtenářka se zajímala o to, zda jsou na muslimy uplatňována stejná pravidla jako na nás, tedy zda například lze jejich odpor ke křesťanským symbolům nebo k atributům západní společnosti označit jako „xenofobii“. Odpověď ovšem nedostala. „Na Vaše oítázky je zbytečné odpovídat. Jsou návodné,“ odepsal poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…