DOKUMENT Dost! Braňte občany před islámskými vrahy, pozvedl hlas válečný hrdina, nositel Řádu Bílého lva

05.01.2017 13:10

2. ledna 2017 spatřila světlo světa Bystrcká výzva, kterou sepsal starosta městské části Brno-Bystrc Tomáš Kratochvíl (ČSSD). Požaduje od českého státu garanci, že bude chránit své občany před hrozícími teroristickými útoky a nepřipustí nekontrolovaný příval migrantů do naší vlasti. Pod výzvou je podepsán také válečný hrdina brigádní generál Emil Boček, narozený v Brně, nositel Řádu bílého lva III. třídy.

DOKUMENT Dost! Braňte občany před islámskými vrahy, pozvedl hlas válečný hrdina, nositel Řádu Bílého lva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brig. gen. Emil Boček

V roce 2016 proběhlo několik teroristických útoků v Belgii, Německu i ve Francii. Podle starosty městské části Brno-Bystrc Tomáše Kratochvíla je na čase pořádně se starat o bezpečnost českých občanů. Nestačí vyjadřovat na sociální síti Facebook lítost pozůstalým a dávat si do osobního profilu vlajku země, kde k teroristickému útoku došlo. Je třeba jednat. Občané si podle Kratochvíla zvolili politiky proto, aby pracovali v jejich zájmu.

Tento zájem podle starosty zahrnuje také vytrvalé odmítání povinných kvót pro uprchlíky.

Autor výzvy ani signatáři pod ní podepsaní prý nemají nic proti tomu, když Česká republika poskytne azyl lidem těžce zkoušeným válkou, ale musí to být lidé prověření a může jít toliko o individuální případy, v žádném případě o masový příliv migrantů.

„Vyzýváme tímto všechny komunální politiky, aby důrazně požadovali od svých poslanců, senátorů a členů vlády jasná a veřejná prohlášení a nekompromisní plán ochrany obyvatel ČR před teroristickými útoky, včetně preventivních opatření,“ apelují na vrcholné politiky signatáři výzvy.

Vedle starosty městské části Brno-Bystrc a tří místostarostů je pod výzvou podepsán také slavný hrdina bojů z druhé světové války brigádní generál Emil Boček, narozený v roce 1923 v Brně. V roce 2010 dostal od tehdejšího prezidenta Václava Klause Řád bílého lva III. třídy za mimořádné zásluhy o obranu a bezpečnost státu a vynikající bojovou činnost. Brigádní generál Boček odešel v pouhých 16 letech z domova, aby se zapojil do bojů o osvobození okupované československé vlasti.

V roce 1940 se účastnil bojů ve Francii, poté odešel do Británie a zde absolvoval letecký výcvik. Posléze sloužil jako mechanik u 312. stíhací perutě. V roce 1944 sloužil po výcviku v Kanadě jako stíhač československé 310. stíhací perutě. Od letectva odešel v roce 1946. Na brigádního generála povýšil Bočka prezident Miloš Zeman v roce 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…