Další problém Vojtěcha Filipa: Straníci žádají demokratickou dohodu a upozorňují na problémy

21.10.2014 14:52

Jak naši redakci upozornil jeden z vysokých, regionálních činitelů KSČM, na sociální síti Facebook se objevila skupina, která podle vlastních slov nechce být v opozici proti vedení, ale žádá konkrétní kroky, jak uvadající stranu pozvednout.

Další problém Vojtěcha Filipa: Straníci žádají demokratickou dohodu a upozorňují na problémy
Foto: Daniela Černá
Popisek: Na mítinku měl proslov předseda KSČM Vojtěch Filip

V úvodu prohlášení se píše, že se nejedná o opoziční skupinu v KSČM. „My demokratická dohoda KSČM, nejsme opoziční skupinou v KSČM, podporujeme všechny sjezdové materiály KSČM, na druhou stranu cítíme, že demokratická diskuze ve straně neprobíhá tak je dáno ve stanovách strany, vedou nás k tomu některé příspěvky členů strany na oficiálních a neoficiálních internetových stránkách strany a i některé osobní zkušenosti členů strany při jednáních s orgány strany.“

Demokratická dohoda v textu kritizuje přístup vedení KSČM k problémům ve straně. Členové skupiny nejsou spokojeni ani s výsledky voleb. Údajně nechtějí spoléhat pouze na protestní hlasy občanů. Připomeňme, že celorepublikově získali komunisté v komunálních volbách 7,8 procenta a v Senátu mají v tuto chvíli pouze jednoho senátora.

„Demokratická dohoda KSČM, žádá a vyzývá vedení strany zvláště ÚV, k méně frázovitým a alibistickým usnesením, žádá a vyzývá k větší informovanosti členské základny a to nejen v otázce personálního propojení (duplicity) například v zastupitelských sborech ale i v otázce hospodaření strany,“ píše se na Facebooku skupiny.

Skupina Demokratické dohody má v tuto chvíli 85 členů. A do budoucna plánuje mít skupina podle jednoho z členů celkem pět mluvčích. „Dostáváme se do fáze jak dál, jsme fcb skupina lidí, kteří mají společný názor, který je vložen do základního prohlášení DD ,ale tím nekončíme a budeme dál diskutovat o tom co je třeba měnit – přesněji zlepšit, zvláště nyní, po těchto volbách. Nakonec snad na to bude více klidu a některé emoce se zklidní a začnou se skutečně řešit problémy. DD se pokusí oslovit se svým prohlášením všechny dostupné kontakty v rámci strany, které má a cílem je oslovit stranickou, možná i nestranickou veřejnost (voliče a příznivce strany),“ píše Petr Brech na profilu skupiny.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…