Další trestní oznámení v kauze bytů OKD. Na Bakalu

05.03.2011 19:45

Člen Sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ Zdeněk Pavlíček podává další trestní oznámení v kauze bytů OKD. Firma RPG Byty podle něj zastavila některé domy bankám za úvěry společností ze skupiny podnikatele Zdeňka Bakaly.

Další trestní oznámení v kauze bytů OKD. Na Bakalu

Nájemníci bytů by ale měli mít k jejich koupi předkupní právo. "Zjistili jsme, že ostravské bytové domy s byty, na které máme jako nájemníci předkupní právo za zvýhodněných podmínek, slouží jako bankovní zástavy za úvěry společností z Bakalovy skupiny v hodnotě téměř jedné miliardy korun. Přitom smlouvy o zástavách sdělení o předkupním právu neobsahují," řekl Pavlíček ČTK.

Trestní oznámení podal jednak pro podezření ze spáchání trestných činů úvěrového podvodu, trestného činu podezření z porušování povinností při správě cizího majetku a případně i dalších trestných činů.


Trestní oznámení klidně až na Bakalu

"Ve věci přichází v úvahu trestní odpovědnost těchto osob - Anton Aksic, Pavel Telička, Otakar Jelínek, Martin Skrla, Martin Coté a další osoby ve statutárních orgánech a managementu společností RPG Industries a RPG Byty, popřípadě vlastníci společností Zdeněk Bakala a další mě neznámé osoby," uvedl Pavlíček.

Podle Sdružení nájemníků BYTYOKD.CZ společnost RPG Byty od března 2009 do současnosti zastavila bytové domy v Ostravě, Havířově, Zábřehu nad Odrou, Moravské Ostravě, Albrechticích u Českého Těšína, Horní Suché, Českém Těšíně, Orlové a Frýdku-Místku. V bytech žije přes 100 tisíc lidí.

Společnost RPG Industries získala byty od společnosti Karbon Invest, která je odkoupila v roce 2004 kvůli privatizaci státního podílu v OKD. Už samotná privatizace ale budí podezření. Byty byly totiž pravděpodobně prodány výrazně pod cenou.

Čtěte:

Gross prodal doly OKD výrazně pod cenou

Volfová si posvítila na Sobotku a Grosse. Podává na ně trestní oznámení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…