Další volební průzkum vyhrál Paroubek, komunisté až pátí

29.04.2010 17:09

Poslední volební průzkum společnosti Médea Research nahrává ČSSD. Vyhrála by podle něj ve volbách s přehledem.

Další volební průzkum vyhrál Paroubek, komunisté až pátí

Celých 30 procent přiznává průzkum sociálním demokratům. Jejich největší rival ODS na vítěze ztrácí 11 procent.

Strana TOP 09 se umístila na třetím místě se 14 procenty. Věci veřejné získaly 12 procent hlasů a pásmo dvojciferných čísel uzavírají komunisté s 10 procenty.

Strana zelených a KDU-ČSL se pohybují okolo hranice pěti procent nutných pro vstup do sněmovny, ostatní strany hranice nedosáhly. Uvedla to společnost Médea Research.



"ČSSD potvrzuje své postavení jasného favorita voleb, naopak ODS i přes změnu volebního lídra dále ztrácí. Následují dvě strany s oblíbenými lídry - pravicová TOP 09 a středopravicové Věci veřejné. Poslední stranou, která má jisté poslanecké mandáty, je KSČM," uvedla agentura k závěrům svého šetření.

"Při pohledu na orientační rozdělení sil v Poslanecké sněmovně se podle aktuálních výsledků zdá, že by pravicové strany mohly mít většinu. Vzhledem k statistické chybě je ale třeba počítat s rozdílem získaného počtu mandátů u větších stran o ± 3 mandáty a ± 2 mandáty u menších stran," komentuje společnost přepočet na poslanecké mandáty.

Z toho pak nepřímo vyplývá, že volby skončí "volebním patem", podobně jako před čtyřmi lety.

K volbám by podle průzkumu přišly více než dvě třetiny voličů.

Výzkum byl realizován na reprezentativním vzorku populace ČR starší 18 let. Celkem bylo dotázáno 1 084 respondentů. "Statistická chyba činí od ± 1,4 % u menších stran do ± 3,5 % u nejsilnějších stran.Výzkum proběhl metodou CATI (telefonické dotazování se záznamem odpovědí do počítače) ve vlastním call centru společnosti MÉDEA RESEARCH," uvedla k metodice agentura. Dotazování proběhlo mezi 13. až 28. dubnem.

Čtěte také:
Patovému výsledku se nevyhneme, říká Daniel Kunštát z CVVM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…