Dana Drábová: Člověk se má v první řadě snažit sám. Až pak má nastoupit komunita, obec nebo dokonce stát

25.07.2016 10:38

Předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová v rozhovoru s Martinem Veselovským ocenila prezidenta Miloše Zemana. Má za to, že je to velkorysý člověk, který má smysl pro nadsázku. Je přesvědčena, že každý člověk je strůjcem svého osudu a se žádostí o pomoc se má na stát obracet až v tom absolutně nejkrajnějším případě.

Dana Drábová: Člověk se má v první řadě snažit sám. Až pak má nastoupit komunita, obec nebo dokonce stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost

Hned v úvodu rozhovoru konstatovala, že je svým založením konzervativní dámou, pročež je přesvědčena, že všechny problémy je třeba řešit na co nejnižší úrovni. Člověk by měl v prvé řadě usilovat sám o to, aby se měl líp. Pokud se dostane do problémů, má mu pomoci rodina. Jestliže na to síly rodiny nestačí, má nastoupit nějaká komunita. Teprve v dalším kroku by měla následovat pomoc od obce. Co nedokáže vyřešit obec, má řešit kraj. A teprve, když to nedokáže ani kraj, má v absolutně krajním případě nastoupit stát. Ale jde skutečně až o absolutně krajní variantu.

Pokud bude zvolena do Zastupitelstva Středočeského kraje, zůstane pouze neuvolněnou zastupitelkou. Cokoli jiného už by bylo v rozporu s její prací státní úřednice. Ale tohle voliči podle jejího názoru jistě chápou a vědí, že hlas pro ni je především hlasem pro Starosty a nezávislé, za které jako nezávislá kandidátka jde do volebního boje.

Celý rozhovor najdete zde

„Do té funkce hejtmana mě voliči prostě neprosadí a oni to chápou. Já jsem o tom přesvědčená, já opravdu nemám tendenci podceňovat inteligenci voličů,“ zdůraznila Drábová. Za svůj cíl označila dostat do krajské politiky co nejvíce starostů, kteří mají podle průzkumů veřejného mínění větší důvěru než prezident republiky. Po České republice ostatně visí billboardy, na které vtipálci dopsali, že i baron Prášil či brouk Pytlík mají větší důvěru než Miloš Zeman. Drábovou to prý pobavilo, byť je osobně neviděla.

Věří také, že to prezidenta Zemana nijak neuráží. „Já ho znám jako velmi velkorysého člověka, který má smysl pro nadsázku – a tohle bezesporu nadsázka byla a za druhé je to pravda. To vychází z výsledků průzkumu veřejného mínění, který zkoumal důvěryhodnost institucí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…