Dcera Břetislava Rychlíka napsala o Zemanovi s Konvičkou. Použila sexuální přirovnání

09.11.2015 12:10

Dcera režiséra Břetislava Rychlíka Apolena sleduje s nelibostí, že by při oslavách sedmnáctého listopadu mohl prezident Miloš Zeman promluvit na demonstraci pořádané protiislámskými a protipřistěhovaleckými aktivisty. Zároveň však za touto akcí vidí příležitost k protestu proti Zemanovi. Uprchlíci by prý navíc, oproti loňským červeným kartám, mohli dát demonstraci proti prezidentovi hlubší význam.

Dcera Břetislava Rychlíka napsala o Zemanovi s Konvičkou. Použila sexuální přirovnání
Foto: Daniela Černá
Popisek: Incident v Havlíčkově Brodě na setkání prezidenta s občany

Anketa

Jste pro obnovení povinné prezenční vojenské služby?

87%
13%
hlasovalo: 12878 lidí

Rychlíková v komentáři pro server A2larm.cz připomíná, že hradní mluvčí Jiří Ovčáček médiím potvrdil, že prezident Zeman přijde uctít památku 17. listopadu 1939 a 1989 na Albertov v tutéž dobu, v jakou tam bude čelný český bojovník proti islámu Martin Konvička a další demonstrovat na podporu svých názorů na islám a imigraci. Prezident přitom nevyloučil, že ke shromáždění občanů promluví.

„Co bude asi Miloš Zeman říkat, si můžeme jednoduše odvodit z jeho čím dál perverznějších výstupů z poslední doby. Když člověk sleduje plejádu jeho posledních stand-upů, těžko se brání pocitům soucitu. Přitom to byla právě vláda Miloše Zemana, která koncem devadesátých let bez sebemenších problémů přijímala uprchlíky z válkou a náboženskými konflikty sužovaného Balkánu,“ říká k tomu Rychlíková.

Podle jejího názoru dnes musíme snášet pohled na „ještě na horšího Zemana, než na jakého byli i ti nejotrlejší z nás zvyklí. A nejde zdaleka jen o alkoholismus a buranství či konspirační teorie o Putinovi, KGB a podobně“. Mnohem horší je dle ní skutečnost, že Zeman vystoupením po boku Konvičky de facto vloží protiislámským aktivistům sdruženým v Bloku proti islámu do rukou silný mandát a legitimizuje jejich názory na migraci.

Rychlíková tudíž soudí, že je nutné, aby se proti Zemanovi a Konvičkovi podařilo příští týden vystoupit co nejhlasitěji. „Vzhledem k tomu, že se na žádnou z demonstrací proti projevům nenávisti, xenofobii, za solidaritu s uprchlíky a podobně nepodařilo nalákat tolik lidí, kolik jich loni ukazovalo Zemanovi červenou kartu, můžeme letos prezidentova kroku konečně využít ke sjednocení a dát protestům proti němu hlubší obsah,“ doufá novinářka.

Celý komentář ZDE

„Aspoň pak jediným spokojeným nebude devótností překypující Konvička, který zjevně už od minulého týdne nemůže samým vzrušením z představy společné nenávistné honitby s ‚panem prezidentem‘ přímo na Den boje za demokracii a svobodu pořádně usnout,“ dodává.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…