Desítky milionů Poláků, Čechů, Maďarů a Němců se bojí několika motorkářů. Jsou holt z Ruska, napsal český europoslanec

02.05.2016 17:17

Je to s Polskem a možná i spojenci v NATO už asi hodně zlé, když se bojí na 30 milionů Poláků, 10 milionů Čechů, Maďaři i Němci pár desítek motorkářů. Ti jezdí Evropou beze zbraní, na rozdíl od amerických vojáků, kteří sami otevřeně potvrzují, že průjezdy demonstrují sílu, která má čelit údajným hrozbám a nebezpečí z Ruska, okomentoval plánovanou jízdu „Nočních vlků“ europoslanec z KSČM Jiří Maštálka.

Desítky milionů Poláků, Čechů, Maďarů a Němců se bojí několika motorkářů. Jsou holt z Ruska, napsal český europoslanec
Foto: Václav Fiala
Popisek: Europoslanec Jiří Maštálka (KSČM)

Maštálka cítil potřebu oficiálně se vyjádřit poté, co polští pohraničníci v neděli nevpustili motorkáře z klubu Noční vlci do země. Podle ruské agentury TASS je na polsko-běloruském přechodu v Terespolu několik hodin prověřovali, a nakonec vjezd nikoho z nich do Polska nepovolili.

Maštálka tuto situaci označil za „zářný příklad toho, jak se u nás měří různými metry, jak se něco jiného tvrdí a opak toho provozuje v praxi“. Mimo jiné vyvrátil i převládající hypotézu o tom, že se jedná o „ruské motorkáře“. „Jsou mezi nimi i Slováci, Češi a Poláci,“ napsal na svůj facebook.

Člen KSČM se podivuje zejména nad tím, že je kolem cesty motorkářů, „jejichž cílem je uctít na několika místech v několika zemích památku sovětských vojáku, kteří položili životy v boji s nacistickým Německem“, takový povyk, až hysterie. „A na druhé straně se předem téměř pějí ódy nad konvoji americké vojenské techniky nebo přímo účastníky plánovaného průjezdu příslušníků amerických vojenských jednotek,“ napsal.

Těch paradoxů Maštálka vidí více. „Stačí si připomenout benevolenci kolem spanilých jízd, které k nám organizovali radikální motorkáři Hells Angels. Jenomže ti nebyli z Ruska, ale ze západu. Co na tom, že je veřejným tajemstvím jejich napojení na podsvětí, zdroje peněz z drog a prostituce,“ nestačí se divit europoslanec.

Údajně je to vše o prioritách, jenže ty evropské priority jsou poněkud podivné. „Vlci jsou prý nežádoucí, protože jsou součástí politické propagandy. Mafie a podsvětí je nám milejší a propaganda americká také. Nebo že by tak vadily připomínky o podílu sovětských vojáků na vítězství ve II. světové válce?“ táže se Maštálka.

Další zajímavostí je pro českého politika to, že prý bylo mezi motorkáři, kterým byl zamezen vjezd do Polska, 6 majitelů pasů některé ze zemí Evropské unie. „Přitom se nám po unii pohybuje spousta radikálů bez kontroly a bližší identifikace. Kde jsou pravidla, kde je ten ohled na bezpečnost států?“ píše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…