Diktátor, říkají o tureckém prezidentovi. A takto hovoří o Evropanech on

09.05.2016 21:53

Turecký prezident tvrdě zkritizoval EU. Obvinil politiky ze starého kontinentu, že se v čase uprchlické krize chovají jako diktátoři. Upozornila na to íránská televize PressTV. Obvinil evropské politiky z krutosti vůči běžencům a konstatoval, že nikdo v boji proti Islámskému státu neobětoval tolik jako Turci.

Diktátor, říkají o tureckém prezidentovi. A takto hovoří o Evropanech on
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

„Evropské národy nemají žádné slitování a cit pro spravedlnost,“ rozohnil se v turecké Ankaře prezident v zemi půlměsíce. Označil evropské politiky za kruté vůči těm, kteří prchají před násilnostmi z vlastních zemí. Tvrdá slova prezidenta Erdogana přišla jen krátce poté, co dal jasně najevo, že ve své zemi nehodlá změnit protiteroristické zákony, jak to požaduje EU. „To raději půjdeme každý svou cestou,“ oznamoval evropským politikům.

Ostrá kritika Evropské unie je další z řady ran, které utrpěly vzájemné vztahy. Německou kancléřku Angelu Merkelovou a spolu s ní nepochybně další politiky nepotěšil odchod premiéra Davutoglu, který s Bruselem vyjednal dohodu týkající se navracení uprchlíků. Íránská televize k tomu dodává, že jen od počátku roku 2016 zahynulo ve Středozemním moři 1 350 uprchlíků.

Celý text v angličtině najdete zde.

Erdogan však ve své kritice zašel ještě dál. Ostře se vymezil také proti těm, kteří tvrdí, že Turecko neprojevuje příliš mnoho horlivosti v boji proti Islámskému státu. „Nikdo z těch, kteří tvrdí, že bojují proti Daeš v Sýrii, neutrpěl tak vysoké ztráty jako my a nezaplatil tak vysokou cenu jako my,“ prohlásil Erdogan.

Z jeho úst dokonce zaznělo, že je Turecko v tomto boji proti teroristům odpalujícím se v Ankaře či Istanbulu ponecháno o samotě. Útokům v Turecku se totiž nevěnuje zdaleka tolik pozornosti jako útokům v Paříži či v Bruselu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…