Do hospody vám možná přijdou vymahači vyfotografovat rádio. Neuvěříte, kdo je poslal

06.09.2014 16:06

Český rozhlas se rozhodl vylepšit výběr koncesionářských poplatků. Zaměřil se nyní na živnostníky, kteří je neplatí, a podle iHNed.cz si najal firmu, která fotí v provozovnách jejich rádia a pak údaje porovnává se svými podklady a po neplatících živnostnících poplatek začne vymáhat. Na soukromé osoby ale rozhlas také nezapomíná.

Do hospody vám možná přijdou vymahači vyfotografovat rádio. Neuvěříte, kdo je poslal
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Český rozhlas spustil novou kampaň proti neplatičům koncesionářských poplatků, která míří na firmy a podnikající fyzické osoby. ČRo si podle zjištění iHNed.cz najal inkasní společnost Credit One. Firma veřejnoprávnímu rozhlasu dodává údaje o podnikatelích, kteří mají přijímač.

„Naši terénní pracovníci navštěvují dlužníky jiných našich klientů. V rámci daného regionu zároveň chodí do provozoven, kde je předpoklad, že může hrát rádio. Pořizují protokoly o návštěvě a fotodokumentaci," popsal obchodní ředitel Credit One Radek Žákovský, jak firma údaje získává.

ČRo pak už jen porovná data se svými seznamy a neplatiče kontaktuje. „A to jak přes datové schránky, tak klasickým doporučeným dopisem," uvedla mluvčí veřejnoprávního rozhlasu Kateřina Moravcová.

Rozhlas posílá dopis i domácnostem

Kolik finančních prostředků na získání dat rozhlas vynaložil, nechtěla prý mluvčí ČRo zveřejnit. Nakonec uvedla, že „částka nepřevyšuje 200 tisíc korun".

Rozhlas totiž tvrdí, že projekt nejprve vyhodnotí a až poté se rozhodne, zda tímto způsobem bude dál postupovat. „Zatím jsme si koupili jen malou část databáze," potvrdila mluvčí ČRo Kateřina Moravcová.

Ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan serveru iHNed.cz potvrdil, že oslovují i domácnosti, aby poplatky platily. Spíše než koncesionářský poplatek prý raději používá termín solidární daň, protože lidé si podle něj platí nezávislost Českého rozhlasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…