Do ulic dnes prý vyjde 6 procent lidí, tvrdí ČT v průzkumu

17.11.2011 13:05

Podle průzkumu většina lidí na výročí sametové revoluce zůstane doma. Veřejných akcí v ulicích se zúčastní pouze 6 procent obyvatel. Dalších 14 procent stráví státní svátek v práci.

Do ulic dnes prý vyjde 6 procent lidí, tvrdí ČT v průzkumu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti vládě

Z průzkumu agentury SC&C, který si nechala vypracovat ČT, půjde do ulic na veřejné akce spojené s výročím sametové revoluce pouze 6 procent lidí. Podle jiného průzkumu, který udělala společnost SANEP, si ale zase tři pětiny obyvatel myslí, že je čas vyjít opět do ulic kvůli současné politické situaci.

Kromě zmíněných šesti procent zůstane celkem 80 procent dotazovaných doma a stráví státní svátek jako jiné volno. Zbývajících 14 pak bude v zaměstnání. Počet respondentů ale Česká televize k průzkumu neuvedla.

Po celé České republice mezitím probíhají různé protestní i vzpomínkové akce, nejvíce se očekává v Praze. Například iniciativa ProAlt pořádá na Václavském náměstí od 15:00 protivládní demonstraci, odbory se ale hodlají sejí i v Brně a dalších krajských městech.

Související: Peake: Máme se lépe než tehdy, to ať dnes zazní. Odpoví jí Václavák

"Vývoj následujícího polistopadového období zároveň ukazuje, že boj za svobodu a demokracii nikdy nekončí a že lidé, kteří si odvyknou bránit svá práva, brzy spadnou zpět do nesvobody, chudoby a nespravedlivého zacházení. Právě dnes můžeme jasně vidět, že současný stav české společnosti zůstává nadějím 17. listopadu 1989 mnohé dlužen," píše se v prohlášení ProAltu.

Na Václavském náměstí v centru Prahy se sejdou ještě příznivci uskupení Opona, a to v 14:00. Ti oslaví pád železné opony a následně se sejdou i na večerním koncertu.

K věci:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…