Doktor vězeňských věd: Klaus ve skutečnosti nedosáhl ničeho. Zemanovi nikdy neodpustím, co všechno musel provést

11.02.2017 7:46

Politický vězeň, scenárista a spisovatel Jiří Stránský se v knižním rozhovoru Renaty Kalenské obul mimo jiné do obou českých prezidentů. Prezident Václav Klaus podle Stránského nikdy ničeho nedosáhl. Miloše Zemana pak nevnímá jako prezidenta. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Doktor vězeňských věd: Klaus ve skutečnosti nedosáhl ničeho. Zemanovi nikdy neodpustím, co všechno musel provést
Foto: Archiv JS
Popisek: Spisovatel Jiří Stránský

Křtu knihy Doktor vězeňských věd se v Mlýnské kavárně účastnili herec Jan Potměšil a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Ten mimo jiné vyzdvihl Stránského morální kredit i zásluhy o osvětu Čechů, a to díky seriálu Zdivočelá země.

Stránský přitom doktorem není, a i proti tomuto oslovení protestuje. Nemá dokonce ani středoškolské vzdělání, protože komunisté mu jít k maturitě z politických důvodů zakázali. Byl také vězněn v komunistických lágrech, o čemž v knize vypráví. 

Původní text ZDE.

Došlo však i na současnou politickou scénu – konkrétně na Klause a Zemana. „I když vnějškově jako by dosáhl všeho, tak ve skutečnosti nedosáhl ničeho,“ podotkl ke Klausovi. Zemanovi zase podle svých slov neodpustí, co vše musel provést, aby vyhrál. Proto jej nemůže vnímat jako prezidenta. 

Jak zmínila redaktorka Kalenská, jež knihu sepsala, témata se volila spontánně. Uvedla, že z rozhovoru s ním si mimo jiné odnesla smysl pro nadhled a jeho rodinné heslo „Mám se dobře a dobře mi tak“.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…