Donald J. Trump opět o něco víc týrá novináře. Zase setřel největší TV a navíc...

02.02.2017 7:34

Donald Trump stále nezapomněl CNN, jak zaujatě o jeho osobě informovala v průběhu prezidentské kampaně. Na setkání se zástupci afroamerické komunity se do americké zpravodajské televize pustil opět velmi tvrdě.

Donald J. Trump opět o něco víc týrá novináře. Zase setřel největší TV a navíc...
Foto: Twitter DJT
Popisek: Prezident USA Donald J. Trump se svým viceprezidentem Mikem Pencem

Trump ve svém krátkém proslovu nejprve ocenil černošského bojovníka za lidská práva Martina Luthera Kinga a připomněl lživé zprávy CNN, podle kterých měl vyjmout jeho bustu z Oválné pracovny. „Před týdnem někdo přišel s tím, že jsem tu bustu dal pryč. Samozřejmě se hned ukázalo, že ta zpráva byla vymyšlená. Něco takového považuji za velkou ostudu. Ale je to bohužel způsob, jakým se média prezentují,“ posteskl si prezident.

Konkrétně potom jmenoval CNN, se kterou má Trump dlouhodobě napjaté vztahy. Před několik dny nenechal jejímu zástupci ani položit mu otázku na tiskové konferenci. Jeho slova pronesená tento týden na zmíněném setkání v Bílém domě nasvědčují tomu, že válečná sekyra mezi Trumpem a CNN ještě zdaleka není zakopána. „Já se nedívám na CNN, protože vymyšlené zprávy opravdu nemusím,“ uvedl Trump.

Vedle toho pochválil přítomného černošského pastora Darrella Scotta za to, že jej v CNN hájil. Stejně tak ocenil černošského komentátora Parise Dennarda, který se často objevuje na obrazovce CNN. „Paris odvádí v rámci velmi nepřátelské komunity CNN skvělou práci,“ ocenil Trump Dennarda a pochválil také televizi Fox News, která z jeho pohledu posuzuje objektivně. „Ovšem většina médií vystupuje spíš jako další opoziční strana,“ dodal Trump.

Jak uvádí server Politico, Bílý dům odmítá posílat své zástupce do vysílání CNN. „Posíláme své zástupce jen tam, kde si myslíme, že má smysl prezentovat naše ideje,“ uvedl pro Politico nejmenovaný úředník z Bílého domu. Reportéři CNN si stěžují, že jim prezidentův mluvčí Sean Spicer a vůbec celý Trumpův tým ztěžují práci. Spicer však popřel, že by bylo na CNN vyhlášeno „embargo“.

Zcela standardní není ani vztah mezi Donaldem Trumpem a tiskovou agenturou Reuters. Tento týden Reuters dokonce publikovala text, který poslal šéfredaktor Steve Adler zaměstnancům agentury. Stěžoval si mimo jiné na Trumpův postoj k novinářům a označil Spojené státy pro Reuters za „nepřátelské území“. Vedle toho svým reportérům radil, aby se nenechali zastrašit, ale zároveň, aby také nevyhledávali zbytečné spory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …