Dostane Rittig pět let natvrdo? Soud dnes rozhodne

10.02.2017 7:54

Pražský městský soud dnes vynese rozsudek v kauze společnosti Oleo Chemical, kde obžaloba viní několik lidí z tunelování. Mezi deseti obviněnými jsou vedle zakladatelů firmy lobbista Ivo Rittig a jeho právníci. Podle obžaloby vyvedli z Olea 20 milionů korun pomocí smluv o fiktivním poradenství. Kromě účetního, který usiluje o pozici spolupracujícího obviněného, vinu všichni popírají.

Dostane Rittig pět let natvrdo? Soud dnes rozhodne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Rittig

Petrochemická firma Oleo Chemical platila za poradenství karibské Cokeville Assets, kterou vlastní Rittigův obchodní partner Peter Kmeť. Rittig spojitost s Kmeťovou firmou odmítá a tvrdí, že od Olea nedostal ani korunu. Podle obžaloby si však za peníze z provizí mimo jiné koupil apartmán v Dubaji.

Státní zástupce požaduje pro Rittiga a většinu dalších obžalovaných pětiletý trest vězení za krácení daní, zpronevěru či praní špinavých peněz. V závěrečné řeči naznačil, že motivem k vyvedení peněz k lobbistovi mohlo být to, že Rittig by dokázal firmě zajistit odbyt ve společnostech, kde měl vliv – například v pražském dopravním podniku.

Zprávu přinesla ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…