Dovezeme vás na moře, pak si vás vyloví Evropané. Byla oficiálně vyložena děsivá pravda o migrantech

08.09.2016 6:42

Lidé mířící přes Středozemní moře do Evropy jsou ve své většině ekonomičtí migranti. Píše o tom server iDnes.cz.

Dovezeme vás na moře, pak si vás vyloví Evropané. Byla oficiálně vyložena děsivá pravda o migrantech
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Celé je to jako hra. Migranti vyplují oficiálně do Itálie, i když tam nikdy doplout nemohou. Nemají na to například dost paliva. Mají ho však dost na to, aby se dostali na hranici libyjských výsostných vod. Tam už na ně čekají zachránci, kteří slouží jako vodní taxi do Itálie.

Vědí to, ale bez nich by se migranti často utopili. Vyplouvají na zpuchřelých nafukovacích člunech a děravých bárkách. Někdy nemají ani motor, pašeráci je dotáhnou na hranici mezinárodních vod a odpojí.

Celý text je ZDE.

„Vezmeme vás na půl cesty a zbytek pojedete s Evropany,“ říkají prý napůl v žertu pašeráci migrantům podle zprávy vyšetřovací komise britského parlamentu.

Podle žebříčku zemí zastoupených nejvíce v této uprchlické vlně plují z Afriky především ekonomičtí migranti. Z deseti států, jak je uvedl Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky, patří do kategorie „války a útlaku“ bez výhrad jen dva, Somálsko a Eritrea. Súdán částečně, Mali a Nigérie jsou tak rozlehlé, že drtivá většina lidí žije na území, kde je klid, a kam lze tedy i odejít, a zůstat tak doma.

Z žebříčku plyne, že vlna z Libye je především ekonomickou migrací. Jsou v něm země jako Nigérie, Senegal či Ghana, jež jsou v Africe ekonomicky i politicky nejúspěšnější.

Tuto situaci zkritizoval i někdejší speechwriter Mirka Topolánka, nyní spolupracovník Pavla Bělobrádka Martin Schmarcz. ,,Dvaadvacet kilometrů od Libye probíhá na moři tragikomické představení, při němž se věci nenazývají pravými jmény a občas se utopí spousta lidí. Právě tam se v pondělí odehrála dosud největší „záchranná“ operace migrantské krize. Týkala se 6 500 migrantů," uvedl na sociální síti.
,,Celé je to jako hra. Migranti vyplují oficiálně do Itálie, i když tam nikdy doplout nemohou. Nemají na to například dost paliva. Mají ho však dost na to, aby se dostali na hranici libyjských výsostných vod. Tam už na ně čekají zachránci, kteří slouží jako vodní taxi do Itálie," dodal.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…