Drsné video: Muslim rozflákal sochu Panenky Marie. Poslanec se zlobí a lidé jdou do akce na internetu

23.06.2015 15:42

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský se jednoznačně vyslovil proti přijímání uprchlíků, neochotných akceptovat naši kulturu. Jednak se přihlásil do skupiny odmítající jejich přijetí, a navrch zveřejnil na svém Facebooku demoliční video z muslimského světa, kde vousatý muž s patřičným komentářem a odkazem na Mohameda rozbije sošku panny Marie.

Drsné video: Muslim rozflákal sochu Panenky Marie. Poslanec se zlobí a lidé jdou do akce na internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Europoslanec Zdechovský se poprvé jednoznačněji vyjádřil k otázkám imigrace. Učinil tak zveřejněním videa z muslimského světa, na kterém je rázně účtováno s křesťanskými symboly.

Stojí na něm muž se soškou panenky Marie, který několika větami vysvětluje škodlivost tohoto křesťanského symbolu. Odkazuje přitom na proroka Mohameda a následně dílo zvedne nad hlavu a mrští s ním o zem. Svůj výkon okvituje konstatováním „Allah Akbar“ (Aláh je velký) a dav stojící za kamerou slogan horlivě zopakuje.

 

Questa e l'integrazione che ci aspetta... DIFFONDETE!

Posted by Dimissioni e tutti a casa on 20. leden 2015

Půlminutový demoliční výjev europoslanec za KDU-ČSL pověsil na svůj Facebook a doplnil vysvětlením: Lidi nerespektující naše hodnoty nepřijímám. Tím se přidal ke skupině „nepřijímám“, která se v posledních dnech zformovala na protest proti imigrační vlně a výzvám k jejímu přijetí.

Naopak za přijímání imigrantů se staví facebooková iniciativa „Solidaritu s uprchlíky přijímám“. Její účastníci deklarují vůli fotografiemi s ústředním heslem kampaně, obvykle napsaném na kusu papíru. Tímto způsobem pro solidární akci zapózoval například i známý bulvarista Pavel Novotný.

Tomáš Zdechovský v diskusi pod videem vysvětlil, že právě na tuto kampaň, podle něj „přiblblou“, reaguje. Rozhodně prý nechce rozšiřovat nenávist, což dokumentoval i informací, že podporuje celkem pět uprchlických rodin, které tuto pomoc zjevně potřebují, a jedné z nich dokonce nabídl ubytování v domě své rodiny.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec


 

reklama

autor: jav

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…