Drsné video: Ukrajinští vládní poslanci „ručně stručně“ přesvědčili ředitele státní TV, aby odstoupil

19.03.2014 10:17

Pověřený ředitel ukrajinského veřejnoprávního televizního kanálu Pervij nacionalnyj zřejmě jen tak nezapomene na úterní večer. V jeho průběhu se vzdal své funkce, a to za poměrně dramatických okolností, které jej poznamenaly i zdravotně. Směrodatným faktorem byla především přítomnost poslanců z tábora nové kyjevské vlády.

Drsné video: Ukrajinští vládní poslanci „ručně stručně“ přesvědčili ředitele státní TV, aby odstoupil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

Alexandr Pantelejmonov úřadoval v čele ukrajinské televize jako pověřený ředitel. Ve své kanceláři seděl i v úterý večer, když do ní vtrhla skupina mužů. Jednalo se o poslance za radikální stranu Svoboda, která je součástí nové ukrajinské vlády. Předseda strany Ihor Ťahnybok patří k radikálnějším představitelům nového režimu. Z řádění jeho poslanců existuje video, které spolu s reportáží přinesl web deníku Ukrajinská pravda.

Zákonodárci nejprve ředitele slovně nutili, aby napsal svou výpověď. Když po několika minutách handrkování nikam nevedlo, povolily nervy poslanci Igoru Mirošničenkovi, který ředitele chytil za kravatu a zasadil mu několik úderů do hlavy. To vše poslanci doprovázeli šťavnatými nadávkami.

 

 

Poslanec Mirošničenko řediteli vytýkal, že jeho televizní kanál v čase demonstrací na Náměstí nezávislosti nepravdivě informoval o dění na „Majdanu“. Za to jej poslanci nazývali „moskalem“, což je v ukrajinštině hanebné označení pro Rusa.

Ředitele agresivní zákonodárci následně společnými silami vtlačili do jeho křesla a před ním na stole se objevil prázdný papír. Přitom jej jeden z poslanců doslova „držel pod krkem“. Když se ředitel pokoušel protestovat, poslanci jej opět trochu přiškrtili. Tím video končí, server ale píše, že po sepsání výpovědi se ředitele ujali rozvášnění poslanci a odvezli jej na neznámé místo.

Celý případ je prý velmi podobný nedávnému incidentu, kdy aktivista kyjevského Majdanu Alexander Muzyčko, známý pod přezdívkou Sašo Belyj, vnikl do kanceláře prokurátora rovenské oblasti. Po chvilce handrkování mu vlepil pohlavek. Sám však později pro BBC tvrdil, že se přišel pouze s prokurátorem seznámit.  

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …