EU chystá falešný a nebezpečný projekt euronároda, varuje Okamura. Proto je prý nezbytné z ní rychle vystoupit

20.06.2015 19:47

Poté, co Tomio Okamura založil nové hnutí Svoboda a přímá demokracie, přišel jeden z jeho členů, poslanec Radim Fiala, s radikálním návrhem – uspořádejme referendum o vystoupení z EU. Současná unie prý totiž buduje „tavicí kotel“ v němž zmizí jednotlivé národy starého kontinentu. Dobře je to vidět např. na velmi vstřícném přístupu k uprchlíkům. Jenže to prý také znamená, že občané ČR byli obelháni.

EU chystá falešný a nebezpečný projekt euronároda, varuje Okamura. Proto je prý nezbytné z ní rychle vystoupit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Šéf nového hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura dodal pár slov ke čtvrtečnímu mimořádnému jednání sněmovny o uprchlické vlně mířící do Evropy. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a s ním i další politici napříč politickým spektrem se shodli na tom, že Česká republika ani na chvíli nestojí o povinné kvóty pro přijímání uprchlíků.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura si ovšem klade otázku, proč se jeho kolegové ze sněmovny vysmáli návrhu SPD na vystoupení z EU. Naznačuje to prý, kteří zákonodárci svá slova myslí vážně a kteří jen mlží. Rýpl si přitom i do bývalých souputníků z Úsvitu přímé demokracie. I oni se postavili proti SPD. Nové uskupení chtělo vypsat referendum o vystoupení Česka z EU, neboť při hlasování o vstupu byli čeští občané oklamáni.

„EU podporuje dlouhodobě multikulturní koncept Evropy. Tento koncept je nebezpečnou ideologickou vizí, která vybízí národy Evropy k rezignaci na vlastní budoucnost. Jde o falešný projekt jednotného euronároda, kde imigrace má být tavicím kotlem, ve kterém zmizí národy Evropy. Problém nelegální migrace je logickou a zákonitou součástí systému budování superstátu s názvem EU. Nejde o havárii systému, jde o průvodní jev jeho stavby. Naši občané mají plné právo na odpor k tomuto plánu,“ konstatuje šéf SPD.

Celý text najdete zde

Podle Okamury je pro občany jednotlivých států EU nezbytné, aby spolu mohli jednat jako rovný s rovným a o co největším počtu záležitostí rozhodovat na národních úrovních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…