Echo mění majitele. „Jako když Jeff Bezos přišel do Washington Post“

15.04.2021 18:48

Týdeník Echo a server Echo24 mají nového majitele. Od podnikatele Rudolfa Ovčáří koupil jeho akciový podíl podnikatel v technologiích Marek Španěl.

Echo mění majitele. „Jako když Jeff Bezos přišel do Washington Post“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Rudolf Ovčáří, úspěšný podnikatel v železářství, působil v Echu dlouhodobě, již od jeho začátků. Podnikatel oceněný v roce 2019 medailí Za zásluhy v poslední době ovládal většinu akcií společnosti.

Marek Španěl založil společnost Bohemian Interactive, vydavatelské a vývojářské společnosti významné i ve světovém měřítku. „Jsem dlouholetý předplatitel a příznivec Echa. S trochou nadsázky jsem se z předplatitele stal vydavatelem,“ uvedl Španěl.

Předsedou představenstva a akcionářem se po transakci stal Dalibor Balšínek, který web a týdeník řídí z pozice šéfredaktora již od jejich založení v roce 2014. „Podobně jako Jeff Bezos se ujal Washington Post, Marek Španěl posiluje Echo, které se ale opírá o pravicový a konzervativní hodnotový základ,“ řekl k události Balšínek.

Obě strany – prodávající Ovčáří i kupující Španěl – si k řízení transakce společně angažovaly mediálního podnikatele Michala Voráčka, který ji konsiliárně přivedl k výsledku. Michal Voráček, od roku 1990 zakladatel mnoha významných českých mediálních titulů, je také spoluvlastníkem společnosti OUR MEDIA a.s., vydávající web ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama
Marek Španěl a Slavomír Pavlíček vlastní 80% podíl ve společnosti Naše Média a.s., která provozuje server Parlamentní Listy.

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…