Ekonom Kohout radí pravičákům, koho mají volit. To budete koukat

15.08.2013 11:34

Před dvaceti lety prý ekonom Pavel Kohout nevěřil, že jednou bude opovrhovat téměř celou pravicí. Před deseti lety tomu, že pravicová koalice v čele s ODS bude zvyšovat daně jako šílená. A po volbách 2010 si nedovedl představit, že by rozpad pravicové koalice přijal s pocitem úlevy. To vše nyní nastalo.

Ekonom Kohout radí pravičákům, koho mají volit. To budete koukat
Foto: hns
Popisek: Pavel Kohout, ekonom

Pro Nečasovu vládu ekonom nemá dobrého slova. „Její celkový výkon byl amatérský takřka ve všem, na co ukážete prstem,“ píše příkře. Zrůdnosti se prý odehrávaly ve všech oblastech, ovšem nejvíce v ekonomice. „Každému, s výjimkou Kalouska a jemu podobných 'pravicových' politiků musí nutně dojít, že vzít lidem peníze nutně znamená zpomalit hospodářský růst,“ poznamenává Kohout.

Proto prý on jako pravicový volič nemůže volit žádnou ze stran této vlády, která navzdory pravicové rétorice byla ve skutečnosti socialistická. „Dříve jsem párkrát volil ODS, ale to se už nestane,“ prozrazuje. Není prý takový hlupák, aby se opakovaně pálil o horká kamna.

Pokud jde o TOP 09, tu prý Kohout nevolil nikdy a nechápe, co může kohokoliv jiného k podpoře této strany vést. „Hrané falešné svatouškovství TOP 09 je mi odpornější než celá levice,“ vzkazuje. Jako pravicový volič prý zažívá zoufalé pocity, když mu řeči levicových poslanců připadají rozumnější než hysterické výkřiky z pravice. Co horšího, pravicoví poslanci mi přijdou absolutně nemožní,“ zoufá si.   

Obě pravicové strany podle něj nejspíš ze setrvačnosti dostanou více než pět procent, ve skutečnosti jsou však prý mrtvé. Už několik let. Proto se pravicový volič Kohout zamýšlí, koho místo nich volit. A dochází k překvapivému závěru - celkem přijatelnou možností jsou Věci veřejné. „Ačkoli se strana stala obětí ničivé, stalinisticky vedené kampaně ze strany svých bývalých koaličních 'partnerů', ve skutečnosti jde o docela rozumnou stranu napravo od středu,“ myslí si Kohout. Proto by Bártovu stranu nyní volil tisíckrát raději než ODS, byť nečekal, že to někdy řekne.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…