Emailovou síť Pentagonu prý narušil někdo z Ruska

07.08.2015 6:55

Terčem důmyslného počítačového útoku se stala v červenci emailová síť generálního štábu v Pentagonu. Síť s neutajovanými textovými zprávami je dosud mimo provoz. Podle agentur to včera uvedli američtí představitelé. Podle stanice NBC byl útok veden někým z Ruska.

Emailovou síť Pentagonu prý narušil  někdo z Ruska
Foto: thinkstockphotos.com
Popisek: Pentagon

Američtí představitelé věří, že počítačový útok před zhruba 15 dny je spojený s nějakým cizím státem. Ale podle Reuters neuvedli, zda z útoku, který prý postihl na 4000 vojenských a civilních pracovníků Pentagonu, viní nějakou konkrétní zemi.

Americká televizní stanice NBC s odvoláním na nejmenované představitele tvrdí, že útok přišel z Ruska. Poznamenala, že ale podle těchto zdrojů není dosud jasné, zda za tím stojí ruská vláda nebo jednotlivci. Vyšetřování pokračuje.

"Z principu a z operačních bezpečnostních důvodů nekomentujeme počítačové incidenty či útoky proti našim sítím," uvedla ve čtvrtek v emailové zprávě pro média mluvčí Pentagonu Valerie Hendersonová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …