Erik Best odhaluje: V roce 2014 cenzurovala Zemana Česká televize, dnes Bakalovy noviny...

01.04.2016 10:25

Americký novinář Erik Best působící v Česku se zamýšlí nad tím, jak spolupracují Česká televize a média Zdeňka Bakaly. Zdá se, že táhnou za jeden provaz, alespoň pokud jde o kritiku prezidenta Miloše Zemana.

Erik Best odhaluje: V roce 2014 cenzurovala Zemana Česká televize, dnes Bakalovy noviny...
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Novinář a politický analytik Erik Best

V listopadu 2014 postavil v projevu vedle sebe prezident Zeman dva muže – pravomocně odsouzeného Viktora Koženého a někdejšího majitele společnosti OKD Zdeňka Bakalu. Toho však Česká televize vystřihla, když prezidentova slova zazněla v Událostech. Hrad na to okamžitě upozornil a veřejnoprávní televize to přičetla na vrub editorovi.

Na konci března 2016 obletěla Česko zpráva, že ČSSD bude muset zaplatit přes 300 milionů korun advokátovi Zdeňku Altnerovi, který straně v devadesátých letech vysoudil Lidový dům. A zdá se, že Hospodářské noviny, které Bakalovi patří, vrátily České televizi službu. Soudí tak alespoň novinář Erik Best, který srovnává kompletní výrok premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) a kauzu Altner v tom, jakou jeho část přinášejí zmíněné noviny.  

„Na sklonku roku 2014 šetřila Česká televize Zděnka Bakalu tím, že o něm vypustila zmínku z kritického výroku Miloše Zemana. Bakalovy HN zase dnes ztížily Zemanovu situaci tím, že vypustily zmínku o Ivo Svobodovi z kritického výroku Bohuslava Sobotky,“ napsal Best na sociální síti Facebook.

Ačkoli předseda vlády doslova řekl, že kauza advokáta Zdeňka Altnera je neblahým dědictvím ČSSD z devadesátých let, kdy byli ve vedení strany Ivo Svoboda a Miloš Zeman, Bakalovy noviny Svobodu z vyjádření vypustily „Je to neblahé dědictví z doby, kdy byl ve vedení strany Miloš Zeman,“ napsaly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…