FOTO Dojatí Brňané oslavují svou akci proti Zemanovi: Díky! Pršelo, ale vy jste přišli. Příště za Havla

01.12.2014 17:03

Organizátoři dnešního brněnského protestu proti prezidentu Miloši Zemanovi si průběh akce pochvalují. Jeden z organizátorů Ondřej Puczok všem účastníkům poděkoval zejména za to, že přišli, přestože padal mrznoucí déšť. „Bylo nás více, než kdo čekal, a byli jsme vidět i slyšet,“ napsal Puczok na svém facebookovém profilu.

FOTO Dojatí Brňané oslavují svou akci proti Zemanovi: Díky! Pršelo, ale vy jste přišli. Příště za Havla
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

„Je krásné vidět mnoho lidí tolika generací, spojených shromážděním a snahou o zlepšení naší společné republiky,“ pochvaloval si.

Nepřímo ale přiznal, že ne vše se povedlo tak, jak bylo plánováno. „Zároveň bych se chtěl omluvit těm, kterým přišlo uvítání prezidenta hlasité - akce byla opravdu plánována jako tiché shromáždění, případně krátká debata,“ podotkl s tím, že v plánu nebylo používání megafonu a skandování. Zároveň si ale našel omluvu pro takové vybočení z programu. „Je však vidět, že lidé jsou bohužel prezidentovým chováním naštvaní a chvíle na tiché manifestace již za předcházející měsíce pominuly,“ domnívá se. Ze strany prezidenta očekává omluvu, či vstřícné chování.

Puczok si posteskl, že akce se odchýlila od původních plánů ještě v jednom směru. „Prezident byl od nás oddělen dvaceti metry, nekompromisními policisty a kordonem vojáků, tedy debata byla vyloučena,“ posteskl si na sociální síti. Na ní byly také vyvěšeny fotografie z protestu, které pořídil a na profil aktivistů vyvěsil fotograf Vít Mádr.


Krajský zastupitel David Macek (KDU-ČSL). Foto: Vít Mádr, zveřejněno na Facebooku

Foto: Vít Mádr, zveřejněno na Facebooku

¨

Foto: Vít Mádr, zveřejněno na Facebooku

Organizátoři nyní ale ruce do klína neskládají, na 18. prosince plánují prý čistě pozitivní oslavu Václava Havla. Akce má mít podobu slavnostního průvodu středem Brna.

Co přesně napsal na Facebook organizátor akce Ondřej Puczok:

I přesto, že se akce nepovedla tak, jak bylo plánováno - prezident byl od nás oddělen 20 metry, nekompromisními policisty a kordonem vojáků, tedy debata byla vyloučena - je nutné říci, že jsem velmi příjemně překvapen a naděje v lidstvo je zase o něco větší.

Děkuji všem, kteří i přes doslova ledový déšť, teploty okolo nuly, čas a místo přišli. Bylo nás více, než kdo čekal a byli jsme vidět i slyšet. Je krásné vidět mnoho lidí tolika generací, spojených shromážděním a snahou o zlepšení naší společné republiky. Děkuji všem těm, kteří s námi debatovali, kteří nám pomáhali v organizaci, těm kteří fotili, i novinářům, policistům a dalším lidem, na kterých se usazoval led tak, jako na nás.

Zároveň bych se chtěl omluvit těm, kterým přišlo uvítání prezidenta hlasité - akce byla opravdu plánována jako tiché shromáždění, případně krátká debata. V plánu nebylo míti megafon (děkuji všem za přišlé i přicházející nabídky) a spolu skandovat. Je však vidět, že lidé jsou bohužel prezidentovým chováním naštvaní a chvíle na tiché manifestace již za předcházející měsíce pominuly. Je to škoda, neboť ze strany prezidenta stačí omluva, či vstřícné chování. To však stále nepřichází.

Jmenovitě bych chtěl ještě poděkovat Šárce Václavíkové za organizaci a síly do ní vložené, bez jejího 17. listopadu by dnešek nemohl proběhnout. Dále taky mé babičce, která nás zachránila čajem ze smrti umrznutí. A nakonec i mému středoškolskému učiteli ZSV, díky kterému jsem začal studovat, to co studuji a dovedlo mě to ve výsledku až k dnešní akci. A vlastně znovu i všem lidem, kterým naše společnost není lhostejná.

Ještě jednou děkuji!

PS: Naše aktivita rozhodně nekončí. Další akce je však plánována jako čistě pozitivní, oslavující velkou postavu českého státu - prezidenta Václava Havla. Dne 18. prosince proto proběhne na uctění jeho památky slavnostní průvod ve středu města Brna. Více informací později.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…