FOTO Zeman si zakouřil s ruským ministrem Lavrovem. Hovořili spolu 45 minut

16.10.2014 19:40

Prezident Miloš Zeman se během evropsko-asijského summitu (ASEM) v italském Miláně neplánovaně sešel s ministrem zahraničních věcí Ruské federace Sergejem Lavrovem. Schůzka následuje několik dní po setkání Lavrova s americkým ministrem zahraničí Johnem Kerrym, jehož výsledkem byly proklamace o společném postupu obou velmocí na Blízkém východě.

FOTO Zeman si zakouřil s ruským ministrem Lavrovem. Hovořili spolu 45 minut
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Prezident Zeman se za Českou republiku účastní dvoudenního summitu ASEM v italském Miláně, kam večer z návštěvy v Bělehradě dorazí i ruský prezident Vladimir Putin. Na summitu se česká hlava státu setkala s šéfem ruské diplomacie Sergejem Lavrovem, který je i mezi západními experty považován za nejschopnějšího diplomata současnosti. Informaci ParlamentnímListům.cz potvrdil tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Oba státníci spolu navíc mluvili nezvykle dlouho, jejich setkání trvalo 45 minut a během jednání si Zeman s Lavrovem s chutí zakouřili. Sergej Lavrov je stejně jako český prezident vášnivý kuřák.

"Pan prezident se dnes v průběhu summitu ASEM v Miláně neformálně setkal s ministrem zahraničních věcí Ruské federace Sergejem Lavrovem. Jednání trvalo 45 minut, tématem hovoru bylo aktuální dění ve světě," doplnil pro ParlamentníListy.cz Ovčáček.


Český prezident Miloš Zeman a ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…