Foldyna po sjezdu ČSSD oznamuje: Chci založit platformu uvnitř strany

15.03.2015 15:10

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) na sociální síti Facebook oznámil, že by uvnitř ČSSD rád založil jakousi obdobu řecké Syrizy. V rámci této platformy by rád řešil autentická levicová témata ve spolupráci s levicovými osobnostmi či odbory. Strana by pak těchto témat mohla využít. Dočkal se za to podpory, ale i kritiky.

Foldyna po sjezdu ČSSD oznamuje: Chci založit platformu uvnitř strany
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Foldyna

"Již v průběhu sjezdu jsem byl osloven řadou delegátů se zájmem vytvořit vnitřní platformu autentické sociální demokracie. Platformu pracovně s nadsázkou nazvanou vnitřní SYRIZOU," napsal Foldyna s tím, že by uvnitř této platformy rád řešil autenticky levicová témata ve spolupráci s odbory či Spojenectvím Práce a Solidarity (SPaS).

"Platforma by byla ideovou oporou i pro současné vedení ČSSD, pokud by uznalo za vhodné se s některými myšlenkami ztotožnit," vzkázal neúspěšný kandidát na místopředsedu staronovému stranickému vedení. Zdůraznil také, že sociální demokracie jistě musí být jednotná, ale musí ctít také právo diskutovat.

V následné diskuzi se Foldyna dočkal ocenění za svůj nápad, pro ČSSD to může být prý jedna z cest. Na sociální síti zazněl však i kritický hlas. Pokud chce jít Foldyna cestou Syrizy, to jest proti kapitalismu, může si prý podat přihlášku do KSČM, která hlásá v zásadě totéž. A poslanec obratem zareagoval. "A vy si to dáte do TOPky?" odepsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…