Fraška, prznitelé vkusu, sračka vedle sračky. Asi nejbrutálnější recenze letošního Českého slavíka

30.11.2017 15:53

TÝDENNÍ GLOSÁŘ PETRA JUNKA Fraška jménem Český slavík opět boduje a ukazuje, jak hlasující rozumí muzice. Především v kategorii Kapela roku se vystavila sračka vedle sračky. A té největší ještě upřeli vítězství. Vůbec se nedivím hlavnímu sponzorovi, že uvažuje o konci spolupráce s organizátory Slavíka. Vždyť kdo by chtěl podporovat soutěž, která propaguje ty největší prznitele vkusu českých občanů?

Fraška, prznitelé vkusu, sračka vedle sračky. Asi nejbrutálnější recenze letošního Českého slavíka
Foto: Archiv Petra Junka
Popisek: Petr Junek

Ortel se dá přirovnat k jakési sektě, kdy lidi zfanatizovaní primitivní muzikou i textem jdou za svým idolem a budou hlasovat třeba i z několika telefonů, jen aby jejich miláčci byli vidět. To, že někdo organizoval tuhle sektu k posílání hlasů z několika přístrojů, se znelíbilo organizátorům Slavíka a některé hlasy pro Ortel neuznali, čímž mu zřejmě znemožnili vyhrát tuhle trapnou anketu.

Když se o tomto problému dozvěděla vítězná skupina Kabát, vrátila cenu organizátorům do té doby, než se celá kauza prošetří. Za to jí všechna čest. Také je to jediná kapela z první pětky, která umí hrát a skládat. Vedle hudebního odpadu, jako je Ortel, se umístili další diletanti jako Slza, Kryštof (či spíše Kryštofert) a Chinaski, posledním jmenovaným se nedá upřít nějaký um, zbytek je fakt děsivý.

Zpěvák roku také nic moc. První, klasicky, Karel Gott, to je v životě taková jediná jistota, že dokud tu Karel bude, tak bude první. Tím ovšem výčet kvalitních hlasů končí. Druhý se umístil hlavní prznitel vkusu národa Michal David. Za ním další hlasy neštěstí, Tomáš Ortel a následují další nezpěváci – Tomáš Klus, Richard Krajčo a Daniel Landa. To je teda vizitka kvality.

Co s tím? Vykašlat se na to. Dokud bude národ takhle hloupý a neocení kvalitu, kterou i česká scéna nabízí, a neustále bude opakovat své chyby, nemá právo o ničem hlasovat. Stejně je to i v politice. Každé volby jsou jedno velké neštěstí, už jich byly desítky a pořád volíme ty stejné psychopaty. A nejvíce se to ukázalo při přímé volbě prezidenta. Zeman je dobrým prezidentem asi tak jako Ortel skvělým zpěvákem.

Ale zpět k anketě. Mrzí mě, že se to stalo a že to organizátoři Slavíka nezvládli. Byť chápu, že se jim nelíbí, že by na prvním místě byla kapela, o které se říká, že je fašistická. Nicméně tímto ji opět dostali do pozice, kde se cítí nejlépe, totiž do role otloukánků, které nikdo nemá rád a kterým je ubližováno. A teď zase budeme poslouchat to jejich kvičení, které je snad ještě horší než ten jejich pokus dělat muziku. Nějak to zas budeme muset přežít…

Autor je publicista a spisovatel . Jeho názory nepředstavují názory redakce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Petr Junek

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…