Hajzle, zmrde, do prdele, nasrat. Český režisér se svěřil s něčím, co už nakousla Anna Šabatová

14.11.2016 12:35

Ombudsmanka Anna Šabatová se zastala mladíka s dredy, který se letos na jaře na Florenci odmítl legitimovat smíšené hlídce policie a vojáků a za to skončil v poutech. Podle veřejné ochránkyně práv se o něj policisté neměli vůbec zajímat. Podobný zážitek si z pražského Hlavního nádraží odnesl režisér Břetislav Rychlík.

Hajzle, zmrde, do prdele, nasrat. Český režisér se svěřil s něčím, co už nakousla Anna Šabatová
Foto: hns
Popisek: Režisér Břetislav Rychlík

Kauza mladíka s dredy svého času rozvířila veřejnou diskusi. Mnozí se mladého muže zastávali a poukazovali na nepřijatelný postup policie, jiní zase argumentovali, že mladík měl na vyzvání předložit občanský průkaz. Do sporu se vložila i ombudsmanka Anna Šabatová, která se nakonec postavila na stranu zatčeného, když konstatovala, že se o něj policisté neměli vůbec zajímat. Podle veřejné ochránkyně práv šlo totiž o zásah smíšené hlídky policie a vojáků, která v ulicích hlídkovala po teroristických útocích v Evropě, nikoli kvůli běžné policejní práci.

O tom, že spící lidé to nemají na českých nádražích lehké, svědčí i zážitek režiséra Břetislava Rychlíka z pražského Hlavního nádraží. Rychlík na svém facebookovém profilu popsal, že při čekání na vlak do Brna, který mu jel v brzkých ranních hodinách, usnul u stolečku v otevírané kavárně. Obsluha mu začala vulgárně nadávat a zavolala na něho ochranku. „Přiskočili, začali řvát, zkroutili mi ruce, brutálně jako zločince mnou smýkali, vytáhli ven na nádraží, celou cestu mi nadávali do hajzlů, zmrdů a feťáků,“ popsal Rychlík. Nakonec ho pustili, ale neopomněli zdůraznit, že jestli se vrátí, „rozbijí mu hubu“.

Anketa

Zvítězí Norbert Hofer v nadcházejících prezidentských volbách v Rakousku?

98%
2%
hlasovalo: 5994 lidí

Režisér zdůraznil, že byl slušně oblečený a měl u sebe platný lístek na vlak, takže nějakého bezdomovce prý nemohl připomínat ani vzdáleně. Jednání ochranky ho vytočilo do běla a tak se vrátil do nádražní haly, aby incident nahlásil policejní hlídce. Když to uviděla ochranka, znovu mu začali sprostě nadávat a vyhrožovat – to vše za přihlížení policistů, kteří proti tomu nic nepodnikli. „Odvedli mě stranou a řekli mi, ať neprovokuju a jdu do čekárny,“ zavzpomínal režisér.

„Myslím na to, jak se agresivní a zakomplexovaní borci z ochranky chovají k bezmocnějším lidem. Jak si agaresivitu a mindráky vybíjejí na bezdomovci, který se jde na chvilku ohřát nebo schovat před deštěm. Humus, fakt humus, včetně té pinklovské osádky…“ zakončil Rychlík, který později komentář ze svého facebookového účtu smazal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…