Hejtman Zimola se rozčílil na novináře Práva: Vypadám jako nafoukanec s křivou hubou. Jsou to lháři

27.03.2014 20:21

Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola se na svém facebookovém profilu obul do redaktorů deníku Právo Jana Martinka a Václava Langa. Ti jeho rozhodnutí složit poslanecký mandát označili ve čtvrtečním vydání novin za krok, který má zklidnit emoce uvnitř ČSSD a Zimolu označili za „mnohoobročníka", který padl.

Hejtman Zimola se rozčílil na novináře Práva: Vypadám jako nafoukanec s křivou hubou. Jsou to lháři
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

Podle článku zmíněných redaktorů tlak veřejnosti nevydržel první „mnohoobročník" (tedy člověk s více funkcemi) Jiří Zimola a odstoupil kvůli Jaroslavu Tvrdíkovi. Na svém profilu Zimola poděkoval těm, kteří jeho rozhodnutí správně pochopili. „Mrzí mě, že to nepochopili redaktoři deníku Právo Jan Martinek a Václav Lang, kteří se pokusili podsunout svým čtenářům naprosto smyšlenou historku o vlivu pana Tvrdíka na toto mé rozhodnutí," píše hejtman, který na konci března složí poslanecký mandát.

Kromě toho by prý Zimolu zajímalo, kdo je údajným zdrojem, který měl oběma redaktorům informaci podsunout. „Chci je vyzvat, aby pravdivě pojmenovali svůj údajný zdroj z ČSSD, a protože to samozřejmě udělat nemohou, neb si to vymysleli, jsem nucen je považovat za lháře," dodává Zimola. Na závěr připomíná i jejich „nešťastnou ruku" při výběru jeho fotek ke článkům.

Nafoukanec s křivou hubou

„Je mi líto, že deník Právo, který jsem považoval za nejserióznější český deník, toleruje zveřejňování lží pod rouškou tzv. důvěryhodných zdrojů, ale v kombinaci s opakovaným zveřejňováním mých fotek, kde opravdu vypadám jako arogantní nafoukanec s křivou hubou (viz Novinky.cz nebo dnešní fotka v Právu), už mě to vlastně ani překvapovat nemůže," píše na závěr Jiří Zimola.

Celý text hejtmana Jiřího Zimoly z jeho facebookového profilu:

Milí přátelé, dovolte mi takto poděkovat vám všem, kteří jste reagovali na mé včerejší rozhodnutí a správně ho pochopili. Mrzí mě, že to nepochopili redaktoři deníku Právo Jan Martinek a Václav Lang, kteří se pokusili podsunout svým čtenářům naprosto smyšlenou historku o vlivu pana Tvrdíka na toto mé rozhodnutí. Chci je vyzvat, aby pravdivě pojmenovali svůj údajný zdroj z ČSSD a protože to samozřejmě udělat nemohou, neb si to vymysleli, jsem nucen je považovat za lháře. Je mi líto, že deník Právo, který jsem považoval za nejserioznější český deník, toleruje zveřejňování lží pod rouškou tzv. důvěryhodných zdrojů, ale v kombinaci s opakovaným zveřejňováním mých fotek, kde opravdu vypadám jako arogantní nafoukanec s křivou hubou (viz Novinky.cz nebo dnešní fotka v Právu), už mě to vlastni ani překvapovat nemůže."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…