Hlas americké pravice: Senilní generálové NATO ženou svět do války. Evropané, přestaňte dělat vazaly

14.08.2014 20:58

Americký komentátor a bývalý spolupracovník Ronalda Reagana Paul Craig Roberts ve svém posledním článku ostře kritizuje americkou zahraniční politiku. Vyzývá Evropany, aby se zbavili svého vazalství vůči USA, jinak se prý mohou stát prvními oběťmi další světové války.

Hlas americké pravice: Senilní generálové NATO ženou svět do války. Evropané, přestaňte dělat vazaly
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

„To už se ti západní propagandisté úplně zbláznili? S absurditou svému myšlení vlastní teď obviňují Rusko a Červený kříž, že chtějí prostřednictvím avizované humanitární pomoci provést invazi na východní Ukrajinu. Takové lhaní velmi dobře odráží, co si tito propagandisté myslí o inteligenci lidí žijících na Západě. Nejspíš je považují za naprosté pitomce, kteří uvěří úplně všemu, co se jim naservíruje," kritizuje odmítání ruské humanitární pomoci Roberts.

„Ale i úplný pitomec by snad měl pochopit, že pokud by Rusko skutečně chtělo provést invazi, nepotřebuje hledat žádnou záminku. A už vůbec nemá zapotřebí do takového podniku zatahovat Červený kříž. Rusko ovšem nepotřebuje žádnou záminku ani k tomu, aby zachraňovalo civilní obyvatelstvo před zmasakrováním loutek z Washingtonu," míní Roberts.

Skrze tuto humanitární akci dává podle Robertse Rusko vazalům Washingtonu jasně na srozuměnou, kdo představuje skutečný problém a ohrožení světového míru. „Není to Moskva, ale Washington, který riskuje konflikt s Ruskem a vůbec mu přitom nezáleží na bezpečnosti obyčejných Evropanů. Nesouhlas s humanitární pomocí ze strany Washingtonu a jeho vazalů je jen pokus zabránit tomu, aby se Evropané dozvěděli o masivní destrukci etnických Rusů v oblasti. Washington nemůže připustit, aby vyšlo najevo, jak rusofobní extremisté vraždí, boří domy a ničí infrastrukturu," je přesvědčen Roberts. 

„Západní presstitutky se chovají stejně jako jejich politici. Záměrně zamlčují informace o zvěrstvech, kterého se dopouštějí na civilním obyvatelstvu ukrajinští vojáci a jejich radikální přátelé, kteří jsou poháněni nenávistí ke všemu ruskému. Senilní generálové z NATO, šéf Pentagonu i američtí senátoři mezitím šíří hysterii o blížící se ruské invazi nejenom na Ukrajinu, ale i do Pobaltí a vlastně celé Evropy. Bez jakýchkoli důkazů obviňují Putina z toho, že hodlá vzkřísit sovětské impérium. A to je přitom řeč o tom samém Putinovi, který měl před lety Gruzii v hrsti a nechal ji jít svoji cestou," brání Roberts Putina. 

Celý článek v angličtině čtěte ZDE.

Propaganda Washingtonu podle Robertse pracuje na plné obrátky. „Průzkumy veřejného mínění ukazují, že Američané se neprobrali ani po zkušenostech s obelháváním ze strany politiků v souvislosti s Afghánistánem, Irákem, Somálskem, Sýrií či Íránem. I dnes věří politikům a jejich mediální propagandě, že Rusko je strašnou hrozbou a je třeba jej zničit. Otázka, jak zastavit Rusy, se řeší každý den. Obamův zprofanovaný a zkorumpovaný režim tak krůček po krůčku připravuje důvěřivé a nepoučitelné Američany na další nesmyslnou válku," vystupuje Roberts ostře proti Obamově administrativě. 

Jedinou nadějí na mír je podle Robertse skutečnost, že se sankce dotknou i amerických daňových poplatníků. Roberts míní, že je to ve světle posledních událostí velmi pravděpodobné. „I významný evropský spojenec USA Polsko nyní požaduje po Washingtonu, aby odkoupil jablka a další zemědělské výrobky, které Polsko v důsledku sankcí nemohlo prodat do Ruska. Podobné požadavky se ozývají i z Řecka, Rakouska i zbytku Evropy. Lidé i vlády v Evropě oprávněné žádají kompenzace, a zejména Polsko by mohlo dosáhnout svého. Už jenom proto, že právě v této zemi sousedící s Ukrajinou plánují Američané zřídit své základny s raketami namířenými směrem na Rusko," píše Roberts ve svém článku. 

Spojené státy neustále obelhávají celý svět. Bez důkazů a na základě lživých obvinění pravidelně obracejí hněv svých vazalů proti domnělým nepřátelům. Stačí ještě jednou zmínit příklady z Afghánistánu, Iráku, Sýrie, Ukrajiny a k tomu utajené vojenské akce na hranicích s Jemenem a Pákistánem. Ale nejde „pouze“ o vojenskou, ale v neposlední řadě rovněž o finanční destrukci. Wall Street má na svém kontě evropskou dluhovou krizi. S tím úzce souvisí i ty všelijaké záchranné balíčky, které připravily o suverenitu hned několik evropských zemí," vypočítává americké hříchy Roberts. 

„Pevně věřím, že jednou Evropané procitnou a uvědomí si, že otrocká poslušnost vůči Washingtonu je může zničit. Snad přijdou na to, že Washington nedělá absolutně nic v jejich prospěch. Tedy kromě toho, že je chrání před neexistující hrozbou ruské invaze. Zároveň se Američané prostřednictvím sankcí zasadili o to, že mnoho Evropanů přijde o práci. Kéž by si Evropané uvědomili co nejdříve, že americké vazalství jim může přinést pouze další světovou válku, v níž půjdou jako první na porážku právě oni," nabádá Roberts Evropany ke změně myšlení v závěru svého textu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…