Hněv, smutek, šok, odsouzení. Čeští politici jsou zdrceni masakrem v Nice

15.07.2016 9:55

Teroristický útok ve francouzském městě Nice při oslavách pádu Bastily odsoudili všichni přední čeští politici.

Hněv, smutek, šok, odsouzení. Čeští politici jsou zdrceni masakrem v Nice
Foto: Youtube
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

„Hlubokou soustrast s oběťmi v Nice. Odsuzuji tento hnusný teroristický čin. Nejde o střet kultur, ale o střet s barbarstvím. To nelze tolerovat,“ řekl k události ve Francii ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek vyjádřil Francii upřímnou soustrast. „Včera jsme na francouzském velvyslanectví slavili 14. červenec. Dnes cítíme hluboký smutek a hněv. Upřímnou soustrast, Francie. Jsme s Tebou,“ uvedl.

Útok odsoudila i ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD). „Odsuzuji teroristický útok ve francouzském Nice. Vyjadřuji soustrast všem obětem a pozůstalým tohoto nepochopitelného činu,“ řekla.

„Jsem hluboce otřesen teroristickým útokem v Nice a Francii vyjadřuji hlubokou účast. Je to útok na hodnoty francouzské revoluce, tedy i na naše hodnoty,“ rozlítil se ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Šokován hrůzným teroristickým útokem v Nice je i ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD). „Vyjadřuji upřímnou soustrast rodinám obětí a pozůstalým a v myšlenkách jsem s Francií,“ uvedl.

„Nezvykneme si na svět bez úcty k životu, nevzdáme se vydobyté svobody a rovnosti, budeme solidární v odporu proti násilí,“ podotkl k útokům ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD).

„Hrůzný teroristický útok v Nice ve Francii, kde počet obětí je více než osmdesát, svědčí o rozpínavosti terorismu, jenž stále více ohrožuje životy nevinných lidí. Proto je nutné spojit síly v boji proti tomuto nebezpečí, které ohrožuje každého z nás. Dovolte, abych vyjádřil soustrast všem pozůstalým a lidu Francie,“ řekl předseda KSČM Vojtěch Filip.

Proti migračním kvótám se v této souvislosti vyjádřil i předseda Svobodných Petr Mach. „Cítím vztek a smutek z dalšího zbabělého teroristického útoku ve Francii, kdy ozbrojený Francouz tuniského původu najel autem a střílel do lidí oslavujících státní svátek. Rozhodně si nenecháme Bruselem do naší země nasadit pátou kolonu Islámského státu. Chceme si naši Českou republiku zachovat svobodnou a bezpečnou,“ řekl.

„Upřímnou soustrast do Francie a jeden vzkaz do Bruselu – přestaňte dělat z Evropanů lovnou zvěř (viz návrh regulace legálního držení střelných zbraní), platíme si vás ze svých daní proto, abyste Evropu a Evropany chránili, tedy konec debat o unifikovaných sedačkách v traktorech, zakřivení banánů a emisích travních sekaček a raději ihned zkoordinovat bezpečnost Evropy, tajné služby, chránit hranice a nastavit tvrdá pravidla pro migraci,“ rozohnil se jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD).

Europoslanec za TOP 09 Jaromír Štětina se v souvislosti s útoky vyjádřil k Evropské unii. „Jedině jednotná Evropská unie dokáže čelit bezpečnostním rizikům, kterým je vystavena,“ uvedl.

„Modlím se za všechny oběti a jejich rodiny v Nice. K tomuto, co se ve Francii stalo, nemám dalších slov. Cítím smutek s Francií,“ uvedl europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…