Hnus fialový, naštvala se Hustáková na ČT kvůli Michalu Haškovi. Ozval se i sám hejtman, z moderátora Dolanského si nic nedělá

05.05.2016 10:32

V každé době je důležité uctít památku lidí, kteří bojovali za svobodu, píše na serveru Svobodné fórum žurnalistka Jana Poncarová k tomu, že jihomoravský hejtman Michal Hašek včera společně s motorkáři z ruského gangu Noční vlci položil květiny k památníku padlých rudoarmějců. Podle Poncarové by se ale měl Hašek zamyslet nejméně nad dvěma věcmi.

Hnus fialový, naštvala se Hustáková na ČT kvůli Michalu Haškovi. Ozval se i sám hejtman, z moderátora Dolanského si nic nedělá
Foto: David Daniel
Popisek: Banda ruských motorkářů Noční vlci přijeli do Brna uctít padlé rudoarmějce

Za prvé, vůdce motorkářského gangu Noční vlci Alexander Zaldostanov o sobě tvrdí, že byl jedním z těch, kdo přemluvili Vladimira Putina, aby anektoval Krym. „Nepřekvapí proto, že to byli právě Noční vlci, kteří krádež území svobodného státu aktivně podporovali. To, že je ruský motorkářský gang napojen na nejvyšší patra ruské politiky, není třeba připomínat. Občas se s nimi rád sveze i sám ruský prezident,“ píše Poncarová a připomíná, že Zaldostanov je za svoji podporu anexe Krymu na sankčním seznamu EU i USA.

Celý text je ZDE

Za druhé, klub Noční vlci se profiluje extrémně nacionalisticky. „Silně akcentuje ruské vlastenectví, opírá se o radikální verzi pravoslaví a oslavuje Stalina. Vlajky s obdivovaným vůdcem, který má na svědomí desítky milionů mrtvých, se nezdráhá vytáhnout ani při svých spanilých jízdách Evropou,“ upozorňuje novinářka s tím, že ruským motorkářům se pravděpodobně stýská po silném Sovětském svazu. „Ukrajina tak může být jen začátek. Zaldostanov se nedávno nechal slyšet, že Bělorusko je Rusko, proti čemuž se ohradila běloruská opozice,“ poukazuje Poncarová.

A na adresu jihomoravského hejtmana dodává: „Možná, že příště se Hašek nejen vyfotí, ale třeba taky sveze.“

Hašek se pokloní památce generála Svobody

Sám Michal Hašek se dnes v poledne v Kroměříži pokloní památce velitele československé vojenské jednotky v SSSR a československého prezidenta, armádního generála Ludvíka Svobody. „ČT navzdory opět nebudu zkoumat, zda přítomní nejsou na sankčním seznamu americké či jiné vlády a nepředstavují bezpečnostní riziko např. pro USA a Kavčí hory,“ dodal Hašek ironicky.

Za to by měl vyletět na hodinu

Advokátka Miroslava Hustáková, která kandidovala do Rady České televize, okomentovala slovní přestřelku, ke které došlo mezi moderátorem ČT a Michalem Haškem během vysílání včerejšího pořadu Události, komentáře. „Komentátor ČT – odporný hnus fialový. Jako celé zpravodajství. Zato by měl vyletět na hodinu. Toto si lidé u nás platí?“ ptala se. Později dodala, že za stav ČT nemůže nikdo jiný než téměř celá politická scéna v Parlamentu včetně komunistů. Připomněla, že podle zákona o ČT je zřízena Rada ČT, kterou volí sněmovna a má jasných 10 pravomocí. „NAPŘÍKLAD SCHVALUJE ROZPOČET ČT, JMENUJE A ODVOLÁVÁ ŘEDITELE ČT A PROJEDNÁVÁ STÍŽNOSTI,“ zdůraznila.

Ryba smrdí od hlavy

Poukázala na to, že do Rady ČT jsou vybíráni kandidáti orgánem sněmovny, volebním výborem, který doporučuje sněmovně koho zvolit. „V podstatě se jedná o rozdělení prebend, ty nám zvol toho, my ti zvolíme tvého,“ vysvětlila s tím, že v Radě ČT proto není jen zástupce ČSSD a ANO, „kteří na zpravodajském hnusu nesou největší politickou odpovědnost, protože nedělají absolutně nic a z toho důvodu také byli zvoleni“.

Podle Hustákové radní ČT nemají nic dělat, protože politická garnitura si ohlupování národa přeje. „Jinak by musel být ředitel dávno Radou ČT odvolán,“ podotkla.

Upozornila, že v Radě ČT je také zástupce komunistické strany. „Slyšeli jste někdy nějaké veřejné kritiky ze strany jejich zástupkyně? Vadí jí, že se stížnosti hážou do koše a vůbec neprojednávají?“ ptá se Hustáková.

Podle ní dávají lidé z nostalgie pozitivní hlasy komunistům a vůbec nepostřehli, že to špatné jim zůstalo a nové špatné politikaření a držet se koryta za každou cenu si bravurně osvojili.

„A podívejte se, kdo je ve volebním výboru. Tito poslanci nesou největší odpovědnost za to, že je stav ČT takový, jaký je. Ryba smrdí od hlavy, tak nehledejme původ smradu na šupinách,“ dodala.

Celý text příspěvku Michala Haška na jeho facebookovém profilu:

Dnes v poledne se pokloním v Kroměříži památce velitele československé vojenské jednotky v SSSR a československého prezidenta arm.gen.Ludvíka Svobody. ČT navzdory opět nebudu zkoumat, zda přítomní nejsou na sankčním seznamu americké či jiné vlády a nepředstavují bezpečnostní riziko např. pro USA a Kavčí hory

Celý text příspěvků Miroslavy Hustákové na jejím facebookovém profilu:

Komentátor ČT - odporný hnus fialový.jako celé zpravodajství. Zato by měl vyletět na hodinu. Toto si lidé u nás plati ?

Za stav ČT nemůže nikdo jiný než téměř celá politická scéna v parlamentu včetně komunistů.

Odpovídají za stav ČT a dodržování její veřejnoprávnosti právě oni.

Proč ?

Dle zákona o ČT je zřízena Rada ČT, kterou volí sněmovna a má jasných 10 pravomocí. NAPŘÍKLAD SCHVALUJE ROZPOČET ČT, JMENUJE A ODVOLÁVÁ ŘEDITELE ČT A PROJEDNÁVÁ STÍŽNOSTI. atd.

Do Rady ČT jsou vybíráni kandidáti orgánem sněmovny - Volebním výborem, který doporučuje sněmovně koho zvolit a v podstatě se jedná o rozdělení prebend, ty nám zvol toho, my ti zvolíme tvého.

V Radě ČT tedy není jen zástupce Socanů a ANO, kteří na zpravodajském hnusu nesou největší politickou odpovědnost, protože nedělají absolutně nic a z toho důvodu také byli zvoleni. Nemají nic dělat. Politická garnitura si ohlupování národa přeje, jinak by musel být ředitel dávno radou ČT odvolán.

Je tam i zástupce opozice - komunistické strany. Slyšeli jste někdy nějaké veřejné kritiky ze strany jejich zástupkyně ? Vadí ji, že se stížnosti hážou do koše a vůbec neprojednávají ?

Konečně už pochopme, že Vojtěch Filip má status quo držet tzv, zleva, lidí dávají z nostalgie pozitivní hlasy komunistům a vůbec nepostřehli, že to špatné jim zůstalo a nové špatné politikaření a držet se koryta za každou cenu si bravurně osvojili.

A podívejte se kdo je ve Volebním výboru ? Tito poslanci nesou největší odpovědnost zato, že je stav ČT jaký je. Ryba smrdí od hlavy, tak nehledejme původ smradu na šupinách

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…