Hvězda amerických konzevativců: Trump klidně může vypráskat Clintonovou jako po másle

21.03.2016 21:54

Americký konzervativní spisovatel a politik Patrick Joseph Buchanan se prostřednictvím serveru EUportal.cz vyjádřil k prezidentským volbám v USA. Text přinesl také server ParlamentníListy.cz.

Hvězda amerických konzevativců: Trump klidně může vypráskat Clintonovou jako po másle
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

„Jestli tato čísla z průzkumů vytrvají, Trump bude za šest měsíců tam, kde se těch současných Sladkých 16 kandidátů smrskne na Poslední čtyři, a nejspíš bude ve finále,“ vrátil se mimo jiné Buchanan ke svým slovům z července 2015. „Tak tu dávám další předpověď. Přes to republikánské kvílení nad jejich perspektivním nominovaným by Donald Trump mohl v listopadu vypráskat Hillary Clintonovou jako po másle,“ uvedl Buchanan. Podle něj skutečně jen hrůza z Trumpova vítězství může vysvětlit tu hysterii v metropoli. 

Následně cituje The Washington Post z 18. března. „Z morálního hlediska je tato otázka jasná. Posláním každého odpovědného republikána by mělo být zablokovat Trumpovu nominaci a volbu.“ 

Původní text ZDE.

„To je krásné. Obrana demokracie vyžaduje, aby republikáni zrušili demokratické rozhodnutí největší části voličské účasti v jakýchkoliv primárkách v americké historii. A to je teď pro republikány morální imperativ. Jako vůdci z třetího světa nás Post učí oslavovat demokracii – potud, pokud voliči volí správně,“ říká.

Podle Buchanana Trump odhalil především to, jak jsou politické elity už dalece odtržené od reality. Zároveň prý je patrné, jak je posluchačstvo netečné ke kázání naší mediální elity. 

„Pochopitelně Trumpovi rivalové se zdráhají proti němu vyjet, když vidí ta čísla náskoku proti ‚malému Marcovi‘, Jebovi ‚bez energie‘ a ‚prolhanému Tedovi‘,“ konstatoval Buchanan.

Trumpova síla podle Buchanana zjevně roste, ruku v ruce s tím stoupá i zběsilost jejich útoků.

„Ti republikáni, kteří tvrdí, že by Trumpova nominace byla morální skvrnou, šarlatovým písmenem a smrtí strany, tím převážně popisují, co by Trumpova nominace znamenala pro jejich vlastní ideologie a zájmy,“ podotkl Buchanan. 

„Dnes je síla republikánů na Capitol Hill a v úřadech jednotlivých států na výšinách, jaké nikdo od Calvina Coolidge neviděl. Účast na republikánských primárkách vyrostla do výšin, jaké nikdo nespatřil v americké historii, zatímco účast na demokratických primárkách je pod úrovní, která byla za soutěže Obama vs. Clintonová v roce 2008. Takováto příležitost by republikány měla naplňovat radostí, ne aby fňukali a skřípali zuby. Jestli bude strana v Clevelandu schopna dát dohromady síly Trumpa, Teda Cruze, Marca Rubia a Johna Kasiche, tak pro ni budou Bílý dům, Nejvyšší soud a Kongres na dosah,“ doplnil.

Nejhorší chybou, jaké by se Trump mohl podle Buchana dopustit, by bylo přešít svá vítězná stanoviska k obchodu, imigraci a intervencionismu tak, aby se zalíbil všem packalům.

„Ač by Trump měl poraženému establishmentu této strany nabídnout ruku ke smíru, nemůže udělat kompromisy v záležitostech, které ho dostaly tam, kde je, nebo přijmout ty profláklé politiky, jež establishment vytvářel. Tím by zahodil svá esa,“ uzavřel Buchanan s tím, že Trumpova kampaň není nepřátelským převzetím Republikánské strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…