Idioti, zvolili jste si ruského agenta za prezidenta. Že vám to tu ještě nedokážu úplně posrat? Tak sledujte… Janda, Švejnar, Kundra a další komentují Zemanův nápad na referendum o členství v EU a NATO

01.07.2016 17:32

Prezident Miloš Zeman v posledních dnech několikrát zopakoval, že si umí představit referendum o vystoupení České republiky z Evropské unie či z NATO. Podle jeho názoru by měli mít občané možnost se k této otázce vyjádřit, byť on sám by byl pro setrvání země v Unii i v NATO a také by tak hlasoval.

Idioti, zvolili jste si ruského agenta za prezidenta.  Že vám to tu ještě nedokážu úplně posrat? Tak sledujte… Janda, Švejnar, Kundra a další komentují Zemanův nápad na referendum o členství v EU a NATO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Ruská kolegyně se mě ptala, jestli jako vystoupíme z tý Evropské unie. Tomu Zemanovi fakt každý skočí na lep,“ uvedl novinář Jiří Just.

Své řekl i zástupce šéfredaktora regionálního zpravodajství ČT Karel Škrabal. „Až bude chtít prezident Zeman něco, co nevyhovuje Kremlu, teprve pak to bude (překvapivá) zpráva,“ sdělil. O Kremlu hovořil ve své reakci i Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. „Nebyl jediný důvod vytahovat referendum o vystoupení z NATO. Přesto to prezident Zeman udělal, aby udělal v Kremlu radost,“ sdělil s tím, že hra o přežití ČR jako suverénního a bezpečného státu začala. 

Publicista Ján Simkanič si všímá toho, kdo všechno chce referendum o vystoupení z EU. „Ve Francii Le Penová, na Slovensku Kotleba a v Česku Zeman,“ naráží na dva nacionalistické představitele – Marine Le Penovou a Mariana Kotlebu.

„Řeči, že Zeman je pro EU, jsou úsměvné. Je to rozbíječ naší západní orientace jako Klaus. Dělá to však chytřeji,“ myslí si redaktor Respektu Ondřej Kundra.

„Jak zvýšit už takhle obrovskou podporu Miloše Zemana o několik procent, díl sedmdesátý sedmý: Zeman dlouze vysvětluje, že z jeho pohledu je velmi důležité zůstat v EU i v NATO, ale že je to téma hodné referenda. Obskurní sekta antidemokratických agresivních hipíků začne okamžitě řvát, že to je debil, ochlasta a prokremelskej prezident. Normální člověk se opět zhrozí: Než tyhle, to radši tamty,“ poznamenává Jaroslav Poláček. 

„Po tom, co předvádí Zeman ohledně českého referenda o vystoupení z EU, může rovnou říct: Idioti, zvolili jste si ruského agenta za prezidenta,“ nepárala se s tím Karolína Ághová.

Aktivista Jan Vrobel se zamyslel nad tím, zda Zeman není ruský agent, stejně tak se zcela chová jako ruský agent. „Přemýšlím, co je horší,“ řekl. „Jednou na to ale přijdeme a pak budeš mít, Miloši, v český historii takovej pomník, že Klement bude ještě závidět, jak z toho vyšel lacino. Já zas udělám všechno pro to, abys umřel jako bezmocný muž,“ dodal.      

„Nesouhlasím s těmi, kdo jsou pro vystoupení z Evropské unie. Ale udělám všechno pro to, aby bylo referendum a aby se v něm mohli vyjádřit. A totéž k vystoupení z NATO,“ všímá si Zemanových slov Jaroslav Cerman. Podle něj to v překladu znamená toto. „LOL, já už to mám úplně všechno v prdeli. Že vám to tu ještě nedokážu úplně posrat? Tak sledujte, idioti!“ uvedl.

„Zeman volá po referendu o českém členství v EU a NATO. Kdy a kde se to zastaví?“ táže se fotograf Eugen Kukla.

A svůj názor vyjádřil i ekonom a kandidát na prezidenta Jan Švejnar. „Možná by Miloš Zeman mohl též navrhnout referendum o vstupu do Euroasijské unie,“ poznamenal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …