Imámův mls a spousta bizarních obrázků. Respektování různorodosti podle Lidlu spustilo lavinu recese

03.09.2017 8:45

Obchodní řetězec Lidl vzbudil rozruch, když odstranil kříže z obrazů kostelů na jogurtech. Prý kvůli náboženské korektnosti, aby se nedotkl cítění některých zákazníků v Evropě. Ukázalo se však, že se mnoha zákazníků dotkl právě tím, že kříže odstranil. Jedna skupina naštvaných občanů Lidlu nemůže přijít na jméno, ale druhá si z obchodního řetězce tropí žerty. Přidal se i český ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Imámův mls a spousta bizarních obrázků. Respektování různorodosti podle Lidlu spustilo lavinu recese
Foto: red
Popisek: LIDL spouští vzdělávací program pro vedoucí prodejen

Některým Čechům, Moravanům a Slezanům je lhostejné, že Lidl odstranil kříže z obrázků řeckých kostelů, ale nemalou část lidí tím řetězec rozzlobil. Dalším lidem je teď Lidl k smíchu a tropí si z obchodního řetězce legraci.

Sociální sítě zaplavily obrázky řeckých kostelů s vlajkami tzv. Islámského státu, obrázky absolutně prázdných vánočních letáků řetězce Lidl, aby snad někoho neurazila připomínka narození Ježíše, nebo obrázky Ježíše Krista, kterému snaživý pracovník Lidlu raději kříž odebírá, aby se snad někdo neurazil.

Poslední zmíněný obrázek sdílel na sociální síti Twitter i ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

 

 

 

Lidová tvořivost se na korektním řetězci vyřádila zcela mimořádně. Někteří například vtipkovali, že vedle biskupského chlebíčku bude muset být pro vyvážení nabízen produkt s názvem Imámův mls.

A jiní se drželi tematiky kříže.

Někteří si povšimli, že retušovaný symbol je též součástí mnoha evropských vlajek včetně zemí, které Lidl s oblibou využívá pro své tematické týdny. Jak by takové týdny byly vizuálně ztvárněny při důsledné aplikaci zásad „respektování různorodosti“ a „vyhýbání se užití náboženské symboliky“?

Řecký týden v Lidlu:

 

A ještě „švýcarský týden“:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…