Nový internetový vtípek na Andreje Babiše. Podívejte se

20.05.2014 12:18

V posledním týdnu před volbami do Evropského parlamentu stoupá počet útoků na očekávaného vítěze voleb - hnutí ANO. Hnutí miliardáře a ministra financí Andreje Babiše je zejména na internetu častým terčem útoků, inspirujících se často jeho názvem.

Nový internetový vtípek na Andreje Babiše. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Nejnovější internetovou iniciativou je v tomto směru internetová stránka „mamvolitano.cz“. Po jejím zadání do vyhledavače se objeví stručná (jednoslovná) negativní odpověď na dotaz. Stránka s nejspíš rekordně stručným obsahem získala již více než 1200 „lajků“ a sdílelo ji 64 lidí.

Stabilní protibabišovskou iniciativou, která však před volbami zvýšila svou aktivitu, je facebooková skupina „Řekněte ANO ne“. Z jejího záhlaví shlíží zamyšlený lídr kandidátky Pavel Telička, doplněný dotazem „Vyjde nám to znovu?“. Mezi nejaktuálnějšími příspěvky dominuje video, nesoucí titulek „o chorém mozku soudruha Babiše“, a ironický obrázek, na kterém je ministr obrany a bývalý výkonný umělec Martin Stropnický vyobrazen s kombinací violoncella a střelné zbraně jako „Maestropnický“.

Následuje převzatý článek, popisující rodinný původ lídra eurokandidátky ANO Pavla Teličky. Zmiňuje se o jistém Františku Teličkovi, později v textu identifikovaném jako otec Babišova prvního kandidáta. Ten působil již od padesátých let jako diplomat, přičemž měl mít blízké vztahy k sovětské rozvědce, která jej opakovaně pověřovala zásadními úkoly. Mimo jiné měl být jejím dlouholetým rezidentem na nejexponovanějším místě - ve Washingtonu.

Nejsou to jediné útoky na šéfa hnutí ANO. Již po parlamentních volbách byly zprovozněny internetové stránky www.stb.cz, zabývající se především spoluprací někdejšího obchodního zástupce firmy Petrimex Andreje Babiše s československou rozvědkou. Stránka ministra financí přejmenovává na Bureše, což mělo být jeho krycí jméno, a v narážce na tápající česko-slovenské vyjadřování Andreje Babiše hlásá „Nesiem vám materiály od pána Bureša“. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …