Islám, Zemanovy výroky o něm, zákaz imigrace: Lidé promluvili v průzkumu. Někteří se možná vyděsí

19.01.2015 14:18

Společnost SANEP udělala bleskový průzkum pro deník Blesk, aby zjistila, co si občané Česka myslí o teroristických útocích a jak se staví k přijímání uprchlíků ze Sýrie či z Ukrajiny. Více než polovina dotázaných by byla pro uzavření hranic Evropy a nepřijímání žádných uprchlíků. Mezi cizinci žijícími v Česku nejhůře dopadli Ukrajinci, se kterými má údajně dost dotázaných špatnou zkušenost. Oslovení se také ztotožňují s prezidentem Zemanem, který uvedl, že každý má žít ve své zemi.

Islám, Zemanovy výroky o něm, zákaz imigrace: Lidé promluvili v průzkumu. Někteří se možná vyděsí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Hradčanském náměstí před Pražským hradem proběhla demonstrace proti islámu. Přišlo kolem tří tisíc lidí

O informace týkající se teroristických útoků v Evropě se zajímá 61,5 procenta obyvatel a dalších více než 25 procent odpovědělo spíše ano. Výhrůžky ze strany radikálních islamistů dotázaní berou vážně. Obyvatelé Česka se bojí zejména radikálního islámu a průzkum také ukázal, že se většina ztotožňuje s názorem prezidenta Miloše Zemana, který tvrdí, „že každý má žít ve své původní zemi“. Rozhodně ano řeklo 42,2 procenta dotázaných a spíše ano dalších 25,7 procenta.

Ještě výrazněji je zastoupen názor, že řešením bezpečnostní situace by bylo uzavřít hranice celé Evropy a nepřijímat žádné uprchlíky. O tom je přesvědčena nadpoloviční většina dotázaných. Odpovědělo tak alespoň 50,2 procenta respondentů a k tomuto názoru se slovy spíše ano hlásí dalších 20 procent oslovených mezi 18 až 69 lety.

Celý průzkum ZDE

Nechceme uprchlíky ze Sýrie ani z Ukrajiny

Toto potvrdily i odpovědi na dotaz, zda dotyční souhlasí s rozhodnutím vlády přijmout na naše území uprchlíky z Ukrajiny a Sýrie. 56,8 procenta je proti a přiklání se k tomuto názoru dalších více než sedm procent dotázaných.

Negativní zkušenost s cizinci žijícími v Česku má podle průzkumu společnosti SANEP téměř 35 procent lidí. A nejhůře dopadli Ukrajinci. S těmi udělalo špatnou zkušenost 14,6 procenta z těch, kteří uvedli, že mají nedobrou osobní zkušenost s cizinci. Hned v závěsu se na žebříčku umístili Rusové s 11,1 % a Arabové s 10,8 %. Početná komunita Vietnamců je na pomyslném žebříčku na 5. místě s 5,1 %.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…