Islámská policie v Německu vymáhala právo šaria. Teď jí postavili před soud

05.05.2016 15:45

V německém Wuppertalu fungovala po určitou dobu opravdová šaría hlídka. Skupina mladých islámských radikálů chodila městem s výraznými vestami, na kterých měli anglicky napsáno „šaría policie“. Nyní stanou před soudem. Informuje Deutsche Welle.

Islámská policie v Německu vymáhala právo šaria. Teď jí postavili před soud
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Zemský soud v Düsseldorfu v úterý rozhodl, že osm z devíti dříve souzených mužů, kteří byli obviněni z „porušení zákona proti nošení uniforem s politickým sdělením“, stane znovu před soudem.

Zvrátil tak prosincové rozhodnutí Krajského soudu ve Wuppertalu, podle kterého jednání islámského kazatele Svena Laua nebylo v rozporu se zákonem. Nynější rozhodnutí však již nelze zvrátit.

Sven Lau je mnohými vnímán jako jeden z vrchních představitelů německých salafistů. V dubnu jej státní zástupci obvinili z podezření z podpory teroristické skupiny napojené na Islámský stát.

Celý text zde

Šaría hlídku, která se poprvé dostala do hledáčku médií v září 2014, tvořili muži ve věku od 24 do 35 let. Jejich cílem bylo vynucovat přísná pravidla, plynoucí z velmi striktní intepretace islámu.

Mimo jiné nutili lidi, aby přestali poslouchat hudbu a pít alkohol v nočních klubech. Zakazovali také gambling a nejednu městskou část označili, že je pod „kontrolou šaríi“.

V Německu je největší salafistická komunita ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, kde úřady odhadují na takřka 2000 následovníků této radikální odnože islámu. „Wuppertal je nejpopulárnější německé město pro salafisty, kteří hlásají velmi konzervativní intepretaci islámu a odmítají jakoukoliv formu demokracie.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …