Jak mohla ČT pustit tiskovku Putina živě! Farský se rozčiloval ve studiu a rozpálil tím do běla Volného. Propukla ostrá hádka

21.12.2018 8:40

O Evropě v roce 2018 hovořili ve včerejším vysílání pořadu Události, komentáře ČT24 Jaroslav Bžoch (ANO), Jan Lipavský (Piráti), Jan Farský (STAN) a Lubomír Volný (SPD).

Jak mohla ČT pustit tiskovku Putina živě! Farský se rozčiloval ve studiu a rozpálil tím do běla Volného. Propukla ostrá hádka
Foto: repro/ČT
Popisek: Lubomír Volný

Všichni muži se nejprve vyjádřili k tomu, co bylo z jejich hlediska největší událostí pro Evropu. Podle Bžocha bude mít největší dopad na Česko brexit, pro Lipavského je důležité, abychom si připomínali základní hodnoty, na nichž stojí demokratická společnost, svoboda projevu či svoboda médií. Podle Lubomíra Volného sledujeme začátek konce Evropské unie v přímém přenosu. 

Dalším tématem bylo Rusko a politika ruské hlavy státu Vladimira Putina. „Vladimir Putin je jediný státník, který nějakým způsobem v Rusku vystupuje a samozřejmě se snaží si držet tu svoji pozici, takže k tomu přispívá i to, že má čtyřhodinové konference, jako měl dnes,“ poznamenal Bžoch, jenž Putinovu klesající popularitu přičítá důchodové reformě. 

Anketa

Důvěřujete Janu Hamáčkovi?

4%
96%
hlasovalo: 12944 lidí
Podle Lipavského se však Rusko rozhodně nerovná Vladimiru Putinovi. „On je pouze reprezentací určitých výslednic mocenských, které se tam střetávají a on sedí na jejich vrcholu. Nicméně Putin nepokrytě lže, když mluví o tom, že sankce na Rusko nefungují. Stejně tak on nedokáže domácímu publiku dodat žádný relevantní výsledek z hlediska domácí politiky, hospodářské politiky, a proto řeší pouze zahraniční politiku, agresivní politiku,“ sdělil Lipavský. Volný pak s Lipavským nesouhlasil, následně se i obul do České televize, jejíž server nazval lživým. Proti tomu se moderátor Jakub Železný samozřejmě ohradil. 

Pro Farského je Putin zásadním hráčem v Rusku. „Ta tiskovka je komedií a ne všechny novináře tam samozřejmě pustí, ne všechny otázky jsou připuštěny a to je prostě propaganda, která evidentně, jak tady ukazuje pan poslanec Volný, na někoho funguje, ale pořád je to propaganda a po pravdě řečeno musím říct, že mě překvapilo, že Česká televize pouštěla živě tiskovku prezidenta Ruské federace, když české tajné služby a jejich ředitel pan Koudelka říkal naprosto otevřeně, že cílem ruských tajných služeb je likvidace Evropské unie a NATO,“ poznamenal Farský. I v tu chvíli Železný veřejnoprávní televizi obhajoval. Následně se kvůli odvysílání tiskové konference ruské hlavy státu strhla mela i mezi Farským a Volným. Podle poslance za SPD totiž mají lidé právo vidět celou neupravenou konferenci prezidenta Putina. 
 
Dalším tématem k hovoru bylo samozřejmě téma brexitu. „Naprosto to rozdělilo společnost a myslím si z toho i našeho pohledu, že to nepřinese návrat britského impéria, prostě bude Velká Británie ještě menší a ještě slabší a to, co dneska jí hrozí, jsou velké problémy,“ poznamenal Farský. 
 
„Je to Evropská unie, která se chová jako rozzuřená manželka, která nechce svému manželovi dovolit odejít, protože prostě ten manžel chce odejít za nějakých rozumných podmínek, ale ta manželka, ta Evropská unie je hysterická a rozhodla se, že udělá všechno pro to, aby ten rozvod oba dva co nejvíce bolel. Je to chyba Evropské unie, nikoliv Velké Británie," míní k této problematice Volný, jenž se domnívá, že Evropská unie se mstí Velké Británii. „Nemstí,“ reagoval Farský. „Velká Británie je de facto dva roky v kuse v permanentní politické krizi. Britové těžce ten brexit zaplatí,“ zmínil pak také Lipavský. 
 

reklama

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…