Jana Černochová poslala Andreje Babiše do prdele. Latinsky

12.09.2015 20:26

Starostka Prahy 2 a poslankyně Jana Černochová (ODS) nenechala nit suchou na ministru obrany Martinu Stropnickém a ministru financí Andreji Babišovi, který zároveň stranicky Stropnickému šéfuje. Naši vojáci nedostávají od Babiše peníze ani na nové boty, ale na druhé straně má šéf české státní kasy odvahu úkolovat NATO v uprchlické krizi. Poslankyni to rozčílilo natolik, že latinsky poslala pana Babiše "do prdele".

Jana Černochová poslala Andreje Babiše do prdele. Latinsky
Foto: Archiv J. Černochové
Popisek: Jana Černochová

Ministr obrany Martin Stropnický si prý nedávno poslancům stěžoval, že bude mít v příštích letech málo peněz. To ale možná neměl dělat, protože poslankyně Černochová obratem položila zásadní otázku.

„Když jsem se ptala, v čem je vlastně zakopaný pes, resp. kdo je tou žábou na prameni, když ministr obrany a financí jsou z jedné partaje, trapné ticho se dalo krájet... Prima, naši vojáci nebudou mít v čem chodit, čím jezdit, létat, střílet, protože je nevystrojíme, ani nevyzbrojíme, ale zamakáme na svém píár a budeme tvrdit, že se NATO chová účelově a že ho uprchlíci nezajímají? Neposílám tam lidi často, ale ať už fakt jde s tím svým alibismem a populismem do regio glutealis!" napsala rozhořčená starostka.

Drzost Babiše, s jakou se obrátil na NATO, aniž zřejmě znal Washingtonskou smlouvu, dostává poslankyni v podstatě do kolen. Připomíná proto, že Babiš by měl úkolovat zejména ministra své vlastní strany Stropnického a především by mu měl k plnění úkolů poskytnout dost peněz.

Jana Černochová doslova napsala:

Člověk tady čtyři dny není a Babiš už začal úkolovat šéfa NATO Stoltenberga? To se mi fakt jenom zdá! Proč nezaúkoluje ministra Stropnického? Ne, nezlehčuji imigrační krizi, ale považuji za krizi, že vicepremiér České republiky neví, o čem je Washingtonská úmluva, nebo logicky nenavýší rozpočet naší armádě. Po debatách na výboru pro obranu minulý týden o financování naší armády v dalších letech by si měl v první řadě udělat pořádek doma a promluvit si s ministrem obrany Stropnickým, který na výboru pofňukával, že v roce 2017 nebude na financování akvizičních projektů dost peněz a že se teď může jenom obtížně něco soutěžit, když na to v dalších letech nebude. Když jsem se ptala, v čem je vlastně zakopaný pes, resp. kdo je tou žábou na prameni, když ministr obrany a financí jsou z jedné partaje, trapné ticho se dalo krájet... Prima, naši vojáci nebudou mít v čem chodit, čím jezdit, létat, střílet, protože je nevystrojíme, ani nevyzbrojíme, ale zamakáme na svém píár a budeme tvrdit, že se NATO chová účelově a že ho uprchlíci nezajímají? Neposílám tam lidi často, ale ať už fakt jde s tím svým alibismem a populismem do regio glutealis!

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…