Jandák je podle komentáře misogyn. Čili nesnáší ženy

27.07.2010 9:06

Vítězslav Jandák přísahá, že se do politiky nedostal přes postel. Většina ho má zafixovaného až od roku 2005, kdy se stal ministrem kultury za soc. dem., ale do stranických dresů se oblékl mnohem dříve. Takto uvažuje v komentáři deníku Právo Alexandr Mitrofanov

Jandák je podle komentáře misogyn. Čili nesnáší ženy

Vítězslav Jandák působil v politice již od roku 1989, nejdříve jako člen pražského zastupitelstva (1990 - 1992) a radní pro kulturu ( 1993 - 1994). ČSSD je jeho zatím poslední stranická láska. Zároveň ale upozorňuje, že se členkami soc. dem. do postele nikdy nešel.

Politický misogyn

"Nenašly se takové smělkyně. Třeba tušily, s jakým politickým misogynem by musely sdílet lože," komentoval Jandák. " Já nemám rád ženský v politice. Vždycky přinesou trochu hysterie, což v normálním životě nevadí, ale do politiky to nepatří. Proto mi vadí ty naše stranické kvóty, kolik musí být ve vládě příslušnic ženského pohlaví," připomíná komentář Jandákovo sdělení serveru ParlamentniListy.cz.

Misogyn je muž, který nesnáší ženy.

Silná, ale komplikovaná osobnost

Jandák podle komentáře za tento výrok sklidil uznalý aplaus od svých kolegů a sympatizantů soc. dem. Hodí se na něj prý definice, kterou použil Vladimír Špidla vůči Jiřímu Paroubkovi: silná, ale komplikovaná osobnost. Čím je komplikovanější, tím prostší prostředky používá k zajištění a trvání svého angažmá.  

Jandák si tedy podle Mitrofanova může potřást rukou se současnou koaliční vládou, která na post ministra neobsadila žádnou ženu. 

Více:
Vemte si mý prachy, pane Moravče, mě to neživí 
Jandák na dovolené: Dočtu Marxe. Sekání zahrady nechám na manželce
Sociálnědemokratický Jandák má vlastní rybník i boží muka

Foto:  Radek Kraus

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: van

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…