Janeček se utká se Svobodou o post šéfa pražské ODS

23.01.2012 16:09

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda nebude mít postup do pozice šéfa pražské ODS tak jednoduchý. Postavit se mu totiž chce Jiří Janeček, zastupitel Prahy 11.

Janeček se utká se Svobodou o post šéfa pražské ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

"Byl jsem vyzván, abych převzal za své názory zodpovědnost, a proto budu usilovat o nominaci," řekl Janeček serveru iDNES.cz. Nominaci bude chtít získat doma na Praze 11.

Nelíbí se mu to, jak primátor Svoboda reorganizuje buňku. Nechal se totiž slyšet, že by rád obměnil celé její vedení. "Nemá téměř žádnou politickou praxi. V ODS je teprve rok, a tak v něm zřejmě pravicová politika nestihla zakořenit," podotkl Janeček, který byl v užším vedení v roce 2010.

Situace v pražské ODS se před volbou nového šéfa dramatizuje. Primátor Svoboda si stěžuje na záměrné diskreditace jeho osoby. Objevilo se už normalizační video s jeho komentářem, obvinění, že zkorumpovaný šéf policistů nesl část úplatku na magistrát, a v neposlední řadě je momentálně v exekuci obstaven pražský majetek včetně Karlova mostu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …