Janoušek si prý v Chorvatsku staví zámek, má jachtu a místní ho mají rádi

21.06.2013 8:56

Lobbista Roman Janoušek se vrátil z Chorvatska do Česka před dvěma dny. Lidovky.cz si však všímají jeho aktivit právě v chorvatském Zadaru, kam jezdí odpočívat a podle informací místního tisku tam i investuje. Mezi místními je prý oblíben.

Janoušek si prý v Chorvatsku staví zámek, má jachtu a místní ho mají rádi
Foto: Studio Lodička
Popisek: Chorvatsko, ilustrační foto

Roman Janoušek začal jezdit do Zadaru zhruba před deseti lety. Lidovky.cz píší, že tehdy ho tam považovali za českého premiéra. Od té doby o něm tamější novináři čas od času píší. Nyní se zmiňují o tom, že začal u Jadranu investovat.

"V Zadaru má k dispozici luxusní jachtu Rosi II, která je vybavená dokonce i helikoptérou. Jachtu 'parkuje' v Zadarském kanálu nedaleko letoviska Diklo," uvedla pro Lidovky.cz novinářka Zadarského listu Suzana Bandić.

Ve svém zadarském sídle Janoušek pobýval i ve chvíli, kdy policie minulý týden odstartovala nebývalou policejní razii, která vedla až k demisi premiéra Petra Nečase. Lidovky.cz píší, že lobbista tam vlastní třípatrový dům. "V roce 2003 skoupil pět starých domků. Teď na jejich místě stojí jeden hodně velký," uvedla chorvatská novinářka Bandić.

Pustí se do stavby zámku

Mezi místními má prý Janoušek dobrou pověst. V dobrém o něm prý hovoří jak lidé z okolních restaurací, tak sousedé. Tomu, že je v Česku obviněný z pokusu o vraždu, odmítají věřit. "Lžou, když říkají, že autem přejel ženu. Někomu v Česku šlápl na kuří oko a teď ho obtěžují," komentoval prý případ jeden z jeho sousedů pro deník Večerní list.

Lidovky.cz si všímají i toho, že Janoušek v Chorvatsku začal investovat. Kousek dál po pobřeží od letoviska, kde bydlí, koupil pozemek. "Povrch srovnal a obehnal parcelu plotem," uvádí list Svobodná Dalmácie. Podle toho, co se říká mezi místními, zboural Janoušek na parcele několik starých domů a na jejich místě se chystá postavit "kamenný zámek", píše list. Lidovky.cz uvádějí, že podle jiných informací tam vybuduje bar nebo kavárnu.

Zabavené miliony nejsou Janouška

Od moře se Janoušek vrátil teprve před dvěma dny. "Já jsem z toho úplně šokovaný. Musím říct, že jsem na tu věc ještě nezískal žádný osobní pohled," komentoval aktuální kauzu v rozhovoru pro Lidovky.cz. Zároveň prý odmítl spekulaci, že by zabavené miliony korun a zlaté cihly patřily jemu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…