Jediným lídrem pravice je Schwarzenberg, řekl v novinách Kalousek. A pohrozil lidem exekutorem

31.08.2013 9:17

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) považuje Karla Schwarzenberga za nezpochybnitelného lídra české pravice. V následujících volbách prý dojde ke střetu o svobodu. Pokud zvítězí levicové strany, je TOP 09 připravena na roli opozice. Řekl v rozhovoru pro deník Právo.

Jediným lídrem pravice je Schwarzenberg, řekl v novinách Kalousek. A pohrozil lidem exekutorem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Kalousek tvrdí, že Miloš Zeman i Václav Klaus jsou přirození lídři. Odmítá, že by se jednalo o spasitele. Poukázal ovšem na to, že na pravé části politického spektra je stabilní konzervativní strana TOP 09, jejímž nezpochybnitelným lídrem je Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Jediná zkonsolidovaná strana na pravici je TOP 09 a ji vede Schwarzenberg

„Pohled, že lídrem na pravici může být jen Václav Klaus, je buď zbožné přání, nebo kampaň, která nechce připustit, že na pravici je jediná zkonsolidovaná strana s jediným nezpochybnitelným lídrem, a to je TOP 09 a Karel Schwarzenberg,“ prohlásil Kalousek.

Pokud by se to prý někomu nelíbilo, buď je to pohrobek opoziční smlouvy nebo nepřítel proevropské politiky.

„Řecká lež“ nebyla žádná lež. Státy z jihu eurozóny se dostaly do vážných potíží

Podle Kalouska dojde ve volbách k zásadnímu střetu mezi TOP 09 a ČSSD a bude to střet o svobodu.

Exministr financí poukázal na to, že TOP 09 zde tři roky důsledně plnila svůj program. Konsolidovala veřejné rozpočty a pomohla vydobýt Česku kredit na finančních trzích. Na výdajích se prý ušetřilo 250 miliard.

„Před volbami jsme jasně řekli, že prosperitu nelze kupovat na dluh. Varovali jsme před riziky zemí, které se chovaly jinak. Byli jsme obviňováni z ‚řecké lži‘, přitom to žádná lež nebyla: nejen Řecko, ale i další státy z jihu eurozóny se dostaly do nesmírných potíží, kvůli nimž musely realizovat tvrdší sociální opatření, než jsme museli dělat my,“ vysvětlil Kalousek.

Voliči ČSSD a KSČM přemýšlí jako domácnosti, které si berou úvěr a riskují exekutora

Pokud ve volbách zvítězí strany ČSSD a KSČM, převáží podle Kalouska voliči, kteří přemýšlí stejně jako domácnosti, které si vezmou spotřebitelský úvěr proto, aby se nemusely uskrovnit. Na druhé straně tak riskují návštěvu exekutora.

Kalousek v rozhovoru poukázal na to, že TOP 09 je připravena na roli opoziční strany. Spolu s dalšími stranami je připravena vést zápas proti bloku levicových stran – KSČM a Milošem Zemanem ovládané ČSSD. SPOZ je prý pouhým instrumentem, ve kterém se dvě předchozí strany setkají. Prezident chce údajně pomocí tohoto levicového bloku posunout český systém parlamentní demokracie směrem k autoritářskému režimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…