Ještě větší blbec, než jsme doufali. Další smršť výčitek Zemanovu mluvčímu Ovčáčkovi

19.08.2015 8:31

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček na úterní tiskové konferenci prezentoval svůj názor na výzvu českých vědců proti strachu z imigrace. Prohlásil, že tato aktivita pouze prohlubuje příkop mezi takzvanými elitami a českou společností. Reakce na jeho slova na sebe nenechala dlouho čekat. ParlametníListy.cz přinášejí výběr ohlasů, které Ovčáček sklidil na sociální síti Twitter.

Ještě větší blbec, než jsme doufali. Další smršť výčitek Zemanovu mluvčímu Ovčáčkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta ČR Jiří Ovčáček

Odborník na analýzu dat ze sociálních sítí a vysokoškolský pedagog Univerzity Karlovy Josef Šlerka soudí, že si prezidentův mluvčí zřejmě připravuje půdu pro komunistický přístup k akademickým pracovníkům. „Tak možná chtěl Ovčáček jen naznačit akademikům, že půjdou k lopatě. Určitou tradici v tom u nás máme,“ zveřejnil Šlerka na sociální síti Twitter.

Jeho kolega z Univerzity Karlovy, politický geograf Michael Romancov nachází ve výroku Jiřího Ovčáčka jasnou souvislost s názory, které zastává prezident Miloš Zeman. „Pokud jsem správně pochopil Ovčáčka, tak ideální je semknout se kolem vykopaných příkopů... to přesně koresponduje se Zemanem,“ míní Romancov.

Novinář deníku Právo Alexandr Mitrofanov se pozastavil nad tím, že Jiří Ovčáček prezentoval na tiskové konferenci svůj vlastní názor. „Osobní názor Ovčáčka: výzva vědců rozděluje národ na elity a zbytek. Začíná sezóna osobních názorů? Na řadě Mynář ke globálnímu oteplování?“ rýpl si Mitrofanov do hradního osazenstva.

Podle redaktora týdeníku E15 Dušana Kütnera neprohloubil prezidentův mluvčí svým vyjádřením pouze jeden příkop. „Pokud podle Ovčáčka výzva vědců hloubí příkop mezi společností a tzv. elitami, pak Ovčáček hloubí příkop mezi novináři a takzvanými mluvčími,“ soudí Kütner.

Politický analytik spolupracující s ČSSD Lukáš Jelínek si zase myslí, že Jiří Ovčáček neumí číst. „Zeman se nesmí divit, že mu mluvčí dodnes nepřinesl Peroutkova gentlemana. Dnes se zjistilo, že Ovčáček neumí číst,“ vyvěsil na svém twitterovém účtu.

„Pokračování filmu: Ještě větší blbec, než jsme doufali,“ tak oglosoval prezidentův výrok onkolog Vít Ulrych.

Podle europoslance za ANO Pavla Teličky musí být ve vzduchu na Hradě jed. „Dnešní Ovčáček k příkopu ve společnosti. Na Hradě snad musí být ve vzduchu nějaký jed. Úlet je slabé slovo. Dodávám: ‚Není příkop jako příkop‘,“ zveřejnil Telička na Twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…