Josef Dobeš byl prostořeký a na jeho slova už doplatil stát

06.11.2013 16:12

Někdejší ministr školství za Věci veřejné Josef Dobeš si v pozici ministra nebral servítky vůči Autoklubu ČR. Ten podle slov exministra hospodařil neprůhledně s penězi. Klub si to však nedal líbit, hnal ministra k soudu a ten Dobešovi, resp. státu uložil zaplatit pokutu. Sám Dobeš si musí zaplatit soudní výlohy. Informují o tom Novinky.cz.

Josef Dobeš byl prostořeký a na jeho slova už doplatil stát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr Josef Dobeš

„S rozhodnutím jsme spokojeni, i když naše žaloba směřovala i na bývalého ministra Dobeše. Jsme si jisti, že kroky, které proti nám činil, s nikým v úřadě nekonzultoval. Na ministerstvu vytvořil prostředí strachu a zasahoval do autonomie sportu,“ řekl v reakci na verdikt prezident Autoklubu ČR Roman Ječmínek. Částku 100 000 korun označil za „víceméně formální“, skutečná škoda, která jeho sdružení vznikla, je prý mnohem vyšší. Rozhodnutí soudu zatím není pravomocné.

Dobeš podle vlastních slov vycházel při své kritice ze stížností motocyklových jezdců. MŠMT zvažuje možnost, že se proti verdiktu odvolá. Jasno prý bude, až resort obdrží písemný verdikt. Soud také nařídil ministerskou omluvu. Ta musí být zaslána v písemné podobě Autoklubu ČR a musí se také objevit na internetových stránkách ministerstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…