Jsme rybička, co touží vplout Americe do prdele, sepsala článek dcera Břetislava Rychlíka. Se spoluautorem se vysmáli jásotu nad konvojem

01.04.2015 9:11

Dokumentaristka a dcera známého herce a režiséra Břetislava Rychlíka Apolena se na serveru a2larm společně s vysokoškolským studentem Petrem Bittnerem ostře vymezila proti vítání amerického konvoje na našem území v podání některých „kulturních elit a ikon českého šoubyznysu“. A přidala doporučení, jak to všechno ještě „vylepšit“.

Jsme rybička, co touží vplout Americe do prdele, sepsala článek dcera Břetislava Rychlíka. Se spoluautorem se vysmáli jásotu nad konvojem
Foto: Hans Štembera
Popisek: V areálu kasáren 17. listopadu si mohli lidé prohlédnout americkou vojenskou techniku zblízka. I přes nepříznivé počasí byl zájem velký

Čtvrtníček, Marhoul, Kraus a Černý – to jsou dle Bittnera s Rychlíkovou umělci, kteří se vyznačují černobílým viděním světa. Amerika je prý v jejich chápání zeměpisným synonymem svobody, zatímco Rusko představuje esenciální bolševické zlo, jemuž je třeba se postavit. A tak prý s radostí vítají americký vojenský konvoj a o správnosti jeho přítomnosti na našem území přesvědčují prostřednictvím médií i zbytek společnosti.  

Bittnera s Rychlíkovou tím ale akorát znechutili. „Poslouchat pořád dokolečka od stejných lidí, že kdo nemává s námi, mává proti nám a je bolševik, Putinova pátá kolona nebo agent KGB, je asi tak zábavné jako Čtvrtníčkova reklama na Vodafone se skotačícím Pavlem Bémem,“ mají jasno.

Rybička plující do americké prdele

Americké vlaječky (ať už ty fyzické podél trasy konvoje nebo ty symbolické v rukou „mediálních bolševikobijců“) označují Bittner s Rychlíkovou za doznání, že Evropa neexistuje, nemá právo na vlastní názor, nemá svůj kapitál, armádu ani politiku. A že mír a diplomacie nejsou možné, vše je jenom o svalech. „Putin chce obnovit Sovětský svaz, a tak prohání po Evropě svoje dementní vojáky s ošklivými zuby a srostlým obočím – je tedy nutné otevřeně jásat nad vybělenými úsměvy amerických sympaťáků a cpát se na jejich počest hamburgery,“ ironicky konstatuje Bittner s Rychlíkovou.

Česká republika je tak dle jejich soudu předurčená k jedinému vyššímu účelu. „Tím je postupná geopolitická transformace v malou plující rybičku, která touží přeskočit Německo i Francii s jejich nezajímavými dějinami filosofie a osvícenství, hupsnout do Atlantiku a vplout přímo do prdele Americe, jejíž bezpečné lůno se tak lákavě tvaruje okolo konečníku nad Floridou.

Šafr na Ural  

Na závěr článku nabízí Bittner s Rychlíkovou způsob, jakým by se prý Česká republika mohla stylově angažovat v boji s „ruským satanem“. „My připosraní, co se bojíme o naši demokracii natolik, že při vzájemném vojenském páření velmocí raději držíme hubu, vyzýváme hrdinný předvoj západních idejí (včetně Pavla Šafra), aby se společně nalodil na plující fakáč Davida Černého a v první válečné linii vyrazil směrem na Ural s jasným vzkazem: „Putine a všichni bolševičtí zmrdi: Neprojdete!“ To toho arogantního mužika jednou provždy naučí, co je to západní kultura,“ myslí si Bittner s Rychlíkovou.

Celý text k přečtení ZDE

Apolena Rychlíková je absolventkou bakalářského studia katedry dokumentární tvorby pražské FAMU. Na svém kontě má několik studentských filmů a dokumentů. Podílela se například na cyklu Expremiéři, ve kterém studenti FAMU nabídli portréty deseti premiérů České republiky, a který odvysílala Česká televize. Rychlíková se rovněž angažuje ve veřejném prostoru, kde se soustředí zejména na sociální problematiku a problematiku menšin. Přispívá do internetového Deníku Referendum, webového deníku a2larm, na server Romea.cz nebo časopisů Romano Vodi a Nový prostor.

Její otec Břetislav Rychlík je herec a režisér. V posledních letech se věnuje převážně filmové dokumentární tvorbě, natočil více než šedesát snímků. Je také znám svými antikomunistickými postoji, podporou Václava Havla a Karla Schwarzenberga či jako účastník televizní krize z přelomu let 2000/2001.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…