Jste hlupák, padlo před soudní síní v kauze Rath

05.09.2013 10:02

Johana Novotná si na jaře roku 2009 pořídila luxusní byt na pražském Žižkově za 11,9 milionů, na který si jako úřednice po škole nemohla vydělat. Server Lidovky.cz se od ní již poněkolikáté pokoušel získat odpověď, tentokrát u Krajského soudu v Praze, kam byla předvolána jako svědkyně v kauze Rath. Opět odpověď nedostal, zato mu vyčinil její advokát.

Jste hlupák, padlo před soudní síní v kauze Rath
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Místo aby bezmála po pěti měsících vysvětlila, kde vzala 12 milionů korun na luxusní byt, schovala se prý Johana Novotná za advokáta a mlčela. Server Lidovky.cz ji zastihl u Krajského soudu v Praze, kam byla předvolána jako svědkyně v kauze Rath.

Novotná prý na chodbě u soudní místnosti zprvu dokonce zapřela sama sebe, když ji reportér serveru Lidovky.cz oslovil: "Slečna Novotná?" - "Ne," odpověděla bývalá Rathova blízká spolupracovnice. A Lidovky.cz popisují, že v tu chvíli cestu k ní zastoupil její advokát. "My vám odpovídat nebudeme. Protože jste bohužel hlupák a nerozumíte věcem ve svých tendenčních článcích. My jsme odpověděli, vy to pak píšete stejně, jak chcete, nechceme se o tom bavit," řekl rezolutně.

Dnes pracuje jako náměstkyně v kolínské nemocnici

Johana Novotná byla šéfkou oddělení veřejných zakázek za Rathovy éry ve Středočeském kraji. Dnes pracuje jako ekonomická náměstkyně kolínské nemocnice. Vysvětlit, kde vzala na luxusní byt, nechce médiím ani prý stranické organizaci ČSSD. Za dostatečnou považuje odpověď, že koupi bytu financovala z vlastních zdrojů a pomocí úvěru. Bližší informace odmítá uvést, místo toho redaktorovi serveru Lidovky.cz v minulosti prý pohrozila žalobou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…